Redirecting
INICI Cafè - Tertúlia

Cafè - tertúlia

Des que el 1933, Amics de les Arts va instal·lar-se a la cantonada del carrer del Teatre amb Sant Pere, el cafè-bar de l'entitat ha estat l'eix de la seva vida social, on els socis han mantingut animades tertúlies —algunes mítiques, com les protagonitzades pels membres de la Penya dels Ximples—, però on també s'han fet concerts, recitals poètics, subhastes d'art i, naturalment, les assemblees anuals de tots els membres de l'entitat.

Jacint Morera va ser el creador de la tradició del pessebre artístic que s'instal·la cada Nadal al cafè, i que durant molts anys va ser motiu d'una popular subhasta amb la qual es recollien fons per a l'Hospital de Sant Llatzer. Al cafè es van fraguar mítiques facècies, com el viatge a lloms d'un ruc, el Sandalio, des de la Mancha fins a Terrassa, del pintor Josep Martínez Lozano. I del cafè van sorgir els més brillants títols del cançoner de l'entitat —La Poma, Font-Vella, L'Oda a Terrassa...—, però també una revista que es volia cultural i punt de trobada de Terrassa i Sabadell, T/S, i que va ser política sense buscar-ho.

En els primers setanta, el nostre cafè va ser el punt de reunió de joves i no tan joves opositors al règim franquista, que a l'ampara de les activitats culturals que s'hi desenvolupaven, trobaven als Amics un espai per parlar amb llibertat i per trobar-se amb altres persones que compartien les mateixes inquietuds i el propòsit de canviar les coses. I l'any 1982, un grup d'ultradreta va metrallar el cafè des del carrer, precisament pel que tenia d'espai de referència de les llibertats democràtiques.

Avui el cafè segueix sent un punt de trobada dels socis dels Amics amb la ciutat, una porta a l'entitat cultural amb l'oferta més rica i més diversa que pots trobar a Terrassa.

Endavant, entra, i fes Amics amb nosaltres!!!

Imatge Cafè-Bar Amics de les Arts i JM

 

 

Properes activitats

jazzterrassa

Consulta les activitats del Club de Jazz d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals a: http://www.jazzterrassa.org