Redirecting
INICI Literatura Mirall de Glaç

Mirall de Glaç

 
 

06miralldeglatardor82

plaquette feb09

IISeminariBartra
pensamentsXXI
trobada_poesia09
LaDeudelesVeus
El Grup Literari - Mirall de Glaç va néixer en el si d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals el 1980, a l'entorn de la publicació del mateix títol, Mirall de Glaç. Quaderns estacionals de literatura, impulsada pel poeta Cesc Aldea (1957-1982) i el professor Jordi F. Fernández.

A més de l'edició de la revista Mirall de Glaç (1980-1984), el grup ha promogut l'edició de plaquettes de poesia (Mirall de Glaç - Poesia, des de 1984 fins l'actualitat), de la revista cultural Ciutat (des del 1992), de llibres de poesia (Els llibres del Mirall, 1984-1992) i també ha coordinat les publicacions que ha realitzat en aquests anys Amics de les Arts i Joventuts Musicals, des dels llibres que recullen la seva història fins a obres literàries de diferents autors.

Mirall de Glaç ha estat i és responsable d'organitzar presentacions de llibres, cicles de conferències, tertúlies, debats, lectures, dramatitzacions i cursos. Entre les seves diverses activitats destaquen tant propostes de continuïtat, com el cicle de recitals poètics La deu de les veus. Paraules i música, que es realitza regularment a la Nova Jazz Cava (vegeu l'agenda i l'arxiu d'activitats), com iniciatives singulars en la línia de les dues edicions celebrades fins ara del Simposi Agustí Bartra, el primer el 1987, i el segon el 27 i 28 de maig de 2008 dins dels actes commemoratius del centenari del naixement del poeta (Barcelona 1908 - Terrassa 1982). En aquest mateix context es va organitzar l'exposició El gall canta per tots dos(Sala d'Exposicions d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals, 28 de març - 17 d'abril de 2008) i es van promoure diverses reedicions d'obres de Bartra.

El Grup Literari de l'entitat és promotor dels premis Agustí Bartra de poesia i Anna Murià d'assaig literari, i també dels Premis Agustí Bartra. El somriure del gat de poesia i narrativa per alumnes del segon cicle d'ESO i de batxillerat.

Atent als debats socials que incideixen sobre la cultura i la creació, el grup Mirall de Glaç ha estat impulsor d'un Grup d'Opinió que organitza de manera periòdica conferències i debats sobre temes d'actualitat, que cobreixen àmbits tan diversos com la situació dels drets humans a Nicaragua, el consum ecològic, les visions alternatives de l'actual crisi econòmica o un repàs a les darreres recerques sobre la Guerra Civil.

En el terreny de la formació, Mirall de Glaç ha estat responsable de l'organització a Terrassa, en col·laboració amb la UNED, dels cursos oficials de llengua gallega de la Xunta de Galicia (1997-2001) i, des del 2002, el grup promou l'Aula de Lletres, a través de la qual l'entitat ofereix cursos d'escriptura creativa.

El Grup Literari dels Amics també ha col·laborat —coordinant les seves seccions literàries— amb les publicacions locals Al vent (1984-1992) i L’Actualitat de Terrassa (1992-1994).

 

 

Properes activitats

jazzterrassa

Consulta les activitats del Club de Jazz d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals a: http://www.jazzterrassa.org