Redirecting
INICI Cinema

Cinema

aboutdesoufleL'activitat cinematogràfica a Amics de les Arts i Joventuts Musicals té una trajectòria de més de 40 anys, que va viure els seus moments més intensos en les décades dels 60 i dels 70 del segle XX. Actualment, la vocalia de cinema, coneguda com a Cine-Club, té com a principal activitat l'organització de projeccions comentades de pel·lícules de difícil accés pel públic terrassenc o d'especial interès.

Des de la creació a Terrassa de Joventuts Musicals (1954) i fins la fusió amb Amics de les Arts (1966), la secció de cinema va ser una de les més actives, amb una secció que va començar anomenant-se Cine-Fòrum i que oferia projeccions comentades a l'auditori de Ràdio Terrassa i que va convertir-se el 1964 en Cine-Club. Aquest, que va integrar-se aquell any a la Federación Nacional de Cine-Clubs, va desenvolupar una intensa activitat de cursos, cicles temàtics de projeccions als cinemes Rambla i Recreo i projeccions comentades al Saló d'Actes de l'entitat. Després de la fusió d'Amics de les Arts i Joventuts Musiclas, el Cine-Club va haver de passar de nou per un tortuós procés de legalització, que aconseguí el 1973.

contescanterburyLa dècada dels 70 va ser una etapa d'esplendor pel Cine-Club, que va concentrar la seva programació en l'anomenat art i assaig i va establir un acord amb el Cinema Catalunya per dur a aquesta sala part de la seva programació, mentre seguia oferint projeccions i fòrums en les sales de l'entitat. Per poder estar legalitzat, el Cine-Club havia de comptar amb els seus propis socis, que el 1974 van arribar a ser 570.

El setembre de 1975 es van posar en marxa les 17 hores de cinema de Terrassa, una proposta original del Cine-Club que programava cada tardor, a diverses sales de la ciutat que hi col·laboraven, un cap de setmana intensiu de projeccions ininterropudes des del vespre de dissabte fins a mitja tarda de diumenge. Era una marató cinematogràfica que va adquirir gran popularitat, fins l'extrem que en les darreres edicions va haver de deixar el Regina i el Socialet, per traslladar-se als cinemes Rambla i Catalunya. La darrera edició de les 17 hores es va realitzar el 1988.

En els primers 80, el Cine-Club de l'entitat va gestionar de forma estable la sala del Socialet, on oferia una programació d'art i assaig, amb una especial atenció a cineastes europeus com Passolini, Fassbinder, Godard o Herzog, entre d'altres. En aquesta etapa també va col·laborar en la producció de pel·lícules. com el curt Un matí qualsevol (1991), del director terrassenc Antoni Verdaguer.

 

 

Properes activitats

jazzterrassa

Consulta les activitats del Club de Jazz d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals a: http://www.jazzterrassa.org