Redirecting
INICI Arts plàstiques Grup d'Artistes Plàstics i Visuals

Grup d'Artistes Plàstics i Visuals

L’actual Grup d’Artistes Plàstics i Visuals, que reuneix a un centenar de socis que treballen, sobretot, en les disciplines de la pintura i l’escultura, es va crear el 2005, amb l’objectiu d’impulsar el diàleg i l’intercanvi d’idees entre els seus membres, i també la participació d’aquests artistes en la vida de l’Entitat. Els artistes del grup són dipositaris de la llarga tradició de creació plàstica que l'Entitat ha impulsat des de la seva fundació, el 1927, precisament en l'estudi d'un pintor, Isidre Òdena.

El grup promou diverses activitats al llarg de l'any, com són:

  • Col·lectiva d'artistes de l'Entitat: cada temporada, habitualment als voltants de març (però no sempre), tots els artistes socis d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals estan convidats a exposar una obra de producció recent a les sales d'exposicions de l'Entitat. El grup proposa el tema i les característiques tècniques de les obres, buscant cada any plantejar reptes creatius que facin més interessant la mostra, que reuneix a l'entorn de 70 o 80 peces (pintura, escultura i fotografia). Bases Col·lectiva 2017
  • Sessions de model: el grup organitza sessions de model un dia a la setmana (actualment es fan els dimecres de 18:00 a 19:15h), al qual hi assisteixen una vintena d'artistes (si esteu interessats en participar a les sessions, consulteu les condicions a la secretaria de l'Entitat).
  • Trobades dels Amics. Parlem d'art: una vegada al mes el grup organitza una xerrada d'un artista que presenta la seva obra, aprofundint en els aspectes tècnics del seu treball.Sopar del Grup d'Artistes Plàstics dels Amics
  • Visites a museus i tallers artístics: el grup organitza periòdicament sortides a museus i tallers d'artistes que són obertes tant a socis com a no socis de l'Entitat (consulteu a Secretaria la programació i condicions de les sortides).
  • POE. Portes Obertes dels Estudis d'art. Cada desembre, diversos artistes socis d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals obren els seus estudis als ciutadans i ciutadanes de Terrassa perquè aquests puguin apropar-se al procés creatiu i dialogar amb els artistes sobre les seves inquietuds i motivacions.

Sopar del Grup d'Artistes Plàstics dels Amics

  • Sopars i activitats socials: el Grup d'Artistes Plàstics i Visuals celebra periòdicament trobades i sopars. En el marc d'aquests encontres es realitzen activitats com intercanvis d'obres entre els participants.

 

Amics de les Arts i Joventuts Musicals manté, a més, un espai estable com estudi artístic al qual assisteixen diversos membres del Grup d'Artistes Plàstics i Visuals (consulteu a Secretaria les condicions d'accés). Al final de cada temporada, els artistes de l'estudi i els participants a les sessions de model fan una exposició per mostrar el seu treball al públic.

 

 

Properes activitats

jazzterrassa

Consulta les activitats del Club de Jazz d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals a: http://www.jazzterrassa.org