Redirecting
INICI Música clàssica i coral

Música clàssica i coral

Des de la fundació de l'entitat, el 1927, la música ha estat una peça clau de l'activitat d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals, representada simbòlicament pel violí del nostre logotip. Els concerts van ser, juntament amb les exposicions i classes de pintura, les primeres activitats públiques organitzades pels Amics, i la raó mateixa del naixement de Joventuts Musicals, el 1953. El violinista Francesc Costa i la soprano Merçè Plantada van ser figures de referència en els anys de la postguerra, als quals més tard s'afegirien noms com Joan Lamote de Grignon, Narciso Yepes o Joan Guinjoan.

img279Durant molts anys, els locals d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals van ser lloc de cita dels afeccionats a la música clàssica, tot i que també s'organitzaven concerts a d'altres espais de la ciutat, des del Gran Casino a l'amfiteatre del Parc de Sant Jordi. A mesura que Terrassa s'anava dotant de sales de concerts i es posaven en peu programacions estables, l'organització d'actuacions de música clàssica a l'entitat es va anar espaiat, i en els darrers anys s'ha col·laborat sobretot en la programació de la temporada estable de l'Auditori Municipal. Actualment, l'entitat duu a terme, amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música - Conservatori de Terrassa, el cicle Quarts d'una tocats a través del qual es programen concerts d'alumnes dels darrers cursos del Conservatori.

L'activitat coral ha estat present de forma permanent a l'entitat des de fa més de 40 anys. Primer de la mà de la Coral Santa Cecília, nascuda dins de Joventuts Musicals, el 1958, i, des de l'any 1972, de la mà del Cor Montserrat.

Una de les activitats més importants de l'entitat en aquest àmbit és l'organització, conjuntament amb Caixa de Terrassa, del Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra, que se celebra cada dos anys des del 1992 i té per objectiu estimular i reconèixer el treball de conjunts de cambra de tot l'Estat.

 

 

Properes activitats

jazzterrassa

Consulta les activitats del Club de Jazz d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals a: http://www.jazzterrassa.org