Exposició fotogràfica: «El barri de Ribera. Recull de poesies», de Philip Zimmermann. Fototípies
Del dissabte 14 al divendres 27 d’abril
Inauguració dissabte 14 d’abril a les 7 de la tarda.

L’àrea de projectes del Grup Fotogràfic d’Amics de les Arts i JM ha organitzat aquesta exposició a partir de recuperar el treball que Philip Zimmermann va fer sobre el barri de Ribera de Barcelona, un barri que administrativament i conjuntament amb el barri de Sant Pere i Santa Caterina de Ciutat Vella conformen el barri del Born de la ciutat.

La fotografia, un gènere relacionat de forma inevitable en qüestions de reproductibilitat tècnica en les pràctiques artístiques, ens porta en aquesta ocasió a reflexionar sobre els conceptes d’obra original i còpia en la creació fotogràfica i en la seva reproducció industrial i artística.

Les imatges ens presenten una Barcelona de finals dels anys seixanta del segle passat en una edició publicada l’any 1974 per l’editorial Gustau Gili, impresa en fototípia i un tiratge de 600 còpies de la que presentem la còpia 522. Les fototípies van ser relacionades amb un poemari de poetes clàssics catalans fent evident la sempre productiva unió entre imatge i paraula.

Àrea de projectes. Grup Fotogràfic d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies