Manu Gordillo, mestre de la fotografia format a Terrassa, però que fins ara no havia pogut exposar a la seva ciutat —perquè ell es considera terrassenc, tot i haver nascut prop de Sevilla—, mostra la seva obra a les sales Salvador Alavedra i Joaquim Cardellach d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, des de dissabte 26 i fins al dijous 14 de juny. L’obra de Gordillo, una lliçó de composició i tractament de la llum en cada fotografia, explora la bellesa del cos humà, masculí i femení, però fondeja també pels racons de l’ànima i ironitza sobre la hipocresia social.

Gordillo retrata cossos exultants, que sota el seu objectiu adquireixen una qualitat quasi escultòrica, tàctil, i com els ha passat a d’altres artistes abans pel món, s’ha vist marginat per algunes ments puritanes. Com explicava a la inauguració el fotògraf Cristóbal Castro, que ha actuat com a comissari de l’exposició, les institucions terrassenques no han trobat adient exposar les fotografies de Manu Gordillo, malgrat les gestions realitzades al llarg de més de dos anys.

I, tanmateix, el tractament del nu que fa el fotògraf terrassenc és exquisit, quasi pudorós, tot que pot ser que el que més inquieti les ànimes beates i benpensants siguin algunes sàtires religioses que Gordillo inclou entre les obres que reuneix l’exposició inaugurada a Amics. En qualsevol cas, si creieu en la llibertat d’expressió artística, si us agrada la bona fotografia i sabeu apreciar la bona composició d’estudi, no us perdeu aquesta mostra, perquè val la pena.

 

 

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies