El cartell de l’edició 2020, obra de l’artista Conrad Roset, i la digitalització de l’arxiu de concerts coincidint amb el 60 aniversari del Club de Jazz d’Amics de les Arts i JM, han estat presentats avui a la Nova Jazz Cava.

La digitalització de l’arxiu de concerts celebrats des de 1959, el cartell del 39 Festival de Jazz Terrassa i els primers noms confirmats de l’edició 2020 han estat presentats avui al migdia en roda de premsa en el marc de la Nova Jazz Cava, un dels espais emblema del certamen que tindrà lloc a diferents escenaris de l’11 al 29 de març de 2020.

Fins a 6.379 concerts i 6.256 músics formen part de l’arxiu històric de Jazz Terrassa que s’iniciava a partir de l’any 1996 coincidint amb l’estrena del Festival a l’entorn web i que ha quedat completat quan se celebra el 60 aniversari del col.lectiu. “Era un gran repte i ho hem aconseguit. Pensem que és una tasca que pot ser de gran utilitat per a la historia del jazz a Catalunya, des de Terrassa”. Dins del Top Ten dels músics, les primeres 4 posicions són per a guardonats amb el Premi Jazzterrasman que atorga el Festival. Per ordre, Adrià Font, Josep M. Farràs, Peer Wyboris i Tete Montoliu, a títol pòstum. “Hem assolit una primera etapa però aquesta feina no s’acaba aquí, anirem dotant de contingut les entrades indexades de l’arxiu”, manifestava la coordinadora del Club, Susanna Carmona.

La imatge que presidirà la ciutat el març vinent s’ha mostrat avui de la mà del seu autor, Conrad Roset. L’artista ha manifestat la seva satisfacció pel retorn a la ciutat que el va veure néixer fa 29 anys i per poder crear la imatge de la propera edició del certamen egarenc. Inspirat en la seva col.lecció “Muses” i en homenatge a la figura femenina, una de les seves motivacions creatives, Roset ha presentat una obra de tècnica mixta de tinta xinesa i aquarel.la, on el blanc i negre predomina. “Dos colors que penso convinem a la perfecció amb l’elegància del jazz”. El seu procés de creació parteix del dibuix manual i la seva posterior digitalització. Dedicat també al món del vídeojoc, el seu darrer projecte “Gris” ha estat guanyador en la darrera edició dels Game Awards, “Una mena d’Oscar dels videojocs lliurats fa uns dies a Los Angeles”, segons expressava satisfet Roset.

Finalment s’han avançat alguns dels artistes que formaran part de la programació de l’edició 2020. Entre ells, l’obertura del programa a càrrec del trio del pianista Ignasi Terraza amb la saxofonista i compositora sud-coreana Pureum Jin i la proposta de la cantant brasilera Luna Cohen amb la seva banda britànica, que tancarà la vetllada. L’excel.lència de dues figures de l’escena nord-americana com Dave Liebman i Richie Beirach en format de duet o la darrera aventura sonora del trompetista Avishai Cohen, Big Vicious, que arribarà amb nou disc per a ECM coincidint amb la cloenda del Festival, han estat anunciades avui. Carmona ha manifestat la continuïtat d’un model consolidat on les propostes de club a la Nova Jazz Cava, les matinals populars i el Pícnic Jazz Vallparadís, permeten la divulgació del jazz a tots els públics. “El treball en xarxa entre col.lectius de la ciutat, la pedagogia i l’aposta pels talents emergents amb produccions europees, són alguns dels vèrtex del programa”.

Carmona ha destacat també la coproducció entre músics emergents amb una sòlida base jazzística, improvisació i capacitat tècnica, i festivals de jazz europeus: “Alto for Two” capitanejada per dues músics amb una trajectòria ascendent a Europa. Kika Sprangers i Irene Reig lideren un quintet amb repertori 100% original que pretén enfortir la connexió entre músics de Catalunya i els Països Baixos, i aspira a participar als festivals de jazz d’arreu d’Europa. Amb aquestes premisses, inicia el seu camí el mes de març a Terrassa, i posteriorment viatjarà al Amersfoort Jazz Festival i al hongarès Babel Jazz en les seves edicions 2020.

Finalment s’ha presentat a la blueswoman Trudy Lynn protagonista de “La Nit de Blues” que debuta a Terrassa amb nou disc i la seva banda americana, on destaca l’harmonicista Steve Krase, col.laborador de Lynn en els seus darrers àlbums. Blues Keep Knockin’, recentment nomenat un dels 50 millors treballs discogràfics de 2018 per la revista Living Blues. Addicionalment la cantant i compositora de Houston, Texas, torna a ser nominada per la Blues Foudation pel “Koko Taylor Award” a la Millor Vocalista tradicional femenina de 2018.

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies