L’obediència – Cicle de xerrades

Organitza: Màster en Humanitats: art, literatura i cultura contemporànies i Màster en Filosofia pels reptes contemporanis. Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC.
Responsable: Francesc Núñez, director del Màster d’Humanitats de la UOC.

Col·laboren:
Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa (Carrer de Sant Pere, 46)
Llibreria Documenta (Carrer de Pau Claris, 144)

Xerrades que s’impartiran a Terrassa

22 setembre 2020, a les 19:00h
Maquiavelo: poder, ficción y conflicto

Antonio Gómez Villar. Profesor de Filosofía a la UB i a la UAB. És autor d’El método genealógico en Friedrich Nietzsche (UOC, 2020), Working Dead. Escenarios del postrabajo (La Virreina, 2019) i Ernesto Laclau y Chantal Mouffe: hegemonia i populisme (Gedisa, 2018).

 

6 octubre 2020, a les 19:00h
Repensar la dominació totalitària amb Hannah Arendt

Felicitat Llop. Llicenciada en Filosofia i Catedràtica de Filosofia a l’ensenyament secundari.

 

3 novembre 2020, a les 19:00h
La governamentalitat ambiental

Ester Jordana Lluch. Investigadora i docent. Professora al Grau d’Arts i disseny de l’Escola Massana (UAB) i al Màster universitari de Filosofia per als Reptes Contemporanis (UOC). El seu camp de recerca gira al voltant dels vincles entre estètica, política i pensament crític contemporani des de la pregunta pel seu caràcter transformador. És autora del llibre Michel Foucault: Biopolítica i Governamentalitat (Gedisa, 2018).

 

1 desembre 2020, a les 19:00h
Obediència: l’ombra del poder?

Miquel Seguró.  Professor col·laborador de grau i de màster de la UOC i de màster a la URL. Doctor en Filosofia per la Universitat Ramon Llull, amb menció de Doctorat Europeu, i llicenciat en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Ha realitzat estades de recerca predoctoral a la Pontificia Università Gregoriana i a l’Albert-Ludwigs-Universität, i estades de recerca post-doctoral a la Université Paris Descartes-Sorbonne i l’Università La Sapienza. És director de la revista Argumenta Philosophica.

 

2 febrer 2021, a les 19:00h
Sujeto desobediente, objeto obediente. Las paradojas de la libertad, la igualdad y la fraternidad

Juan Manuel Cincunegui. Llicenciat i Doctor en Filosofía (URL), Doctor en Ciudadanía y Derechos Humanos (UB), Doctorando en Sociología (UB). Fundador i director del centre d’estudis Mente, Vida y Sociedad. Autor de Miseria planificada. Derechos humanos y neoliberalismo (Dado Ediciones, 2019).

 

Entrada lliure fins arribar al límit de capacitat de la sala (condicionada per l’actual situació de crisis sanitària).

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies