43è Festival Jazz Terrassa 2024

El certamen comptarà enguany amb una programació amb 65 concerts i activitats repartides en 23 emplaçaments de Terrassa i comarca al llarg de 22 dies, consolidant així una ámplia oferta cultural i musical. De nou, el certamen fa una aposta per descobrir noves figures de primer nivell internacional, alhora que recolza el jazz de factura catalana i sense oblidar la vocació pedagògica i popular, una de les essències del certamen. En aquest sentit, la programació acull fins
a 14 concerts a l’aire lliure.

El 43FJT coincideix amb el 30è aniversari de la Nova Jazz Cava que, fins avui acumula 5.000 concerts celebrats des de febrer de 1994. El Festival se suma a la celebració d’aquesta fita, reconeguda en els darrers Premis Arc 2023 com a Millor programació d’espai musical.

De la mateixa manera, el FJT també dialoga amb la resta del teixit cultural de la ciutat i segueix recolzant una llarga llista d’activitats paral·leles, com exposicions, cinema, tallers infantils, jam sessions i trobades de swing ballable.

Una programació expansiva i valenta

La present edició torna a comptar amb grans noms internacionals com els del trompetista francosuís Erik Truffauz, el guitarrista Marc Ribot, la inquieta saxofonista Lakecia Benjamin, que lideraran els seus propis projectes. També passaran per l’escenari de la Jazz Cava, el trompeta Jeremy Pelt, el pianista suec Bobo Stenson i la cantant Cyrille Aimée.

El programa compta amb un ampli ventall d’estrenes discogràfiques de l’escena catalana que amplifiquen l’aposta del Club pel talent local al llarg de la Temporada Estable. Enguany, podrem gaudir dels nous projectes de músics a qui el Festival ha vist créixer com Giulia Valle, amb el projecte «Synergetic Ensemble», el repertori del qual es podrà descobrir en exclusiva al Festival; la saxofonista Irene Reig, la trompetista Alba Careta i la trombonista Alba Pujals, encarregada de la jornada inaugural el proper 1 de març.

El Pícnic Jazz al Parc de Vallparadís tornarà a ser la gran festa popular del jazz amb quatre actuacions de primer nivell amb Professor Cunninghan and his Old School, Las de Barcelona, The Ray Gelato & Enric Peidro Quintet i Sílvia Marsó & Danny del Toro Blues Band.

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies