«Cicle de xerrades sobre l’obediència»

Obediència: l’ombra del poder?, a càrrec de Miquel Seguró.

Aquesta activitat es realitzarà de manera no presencial el dimarts 1 de desembre,

a les 19:00h de la tarda, a través de l’enllaç:

meet.google.com/wid-kaoi-hje

Miquel Seguró.  Professor col·laborador de grau i de màster a la UOC i de màster a la URL. Doctor en Filosofia per la Universitat Ramon Llull, amb menció de Doctorat Europeu, i llicenciat en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Ha realitzat estades de recerca predoctoral a la Pontificia Università Gregoriana i a l’Albert-Ludwigs-Universität, i estades de recerca post-doctoral a la Université Paris Descartes-Sorbonne i l’Università La Sapienza. És director de la revista Argumenta Philosophica

* * *

La qüestió de l’obediència desperta, en general, antipaties. La connotació d’imposició que desprèn fabrica anticossos de manera quasi bé immediata. En la seva estructura destil·la una determinada concepció del poder i és en aquest sentit que cal preguntar-se per la obediència sobre la idea del poder s’opera i la seva dimensió antropològica. En aquesta xerrada-conversa plantejarem algunes de les concepcions del poder i discutirem la seva rellevància per una consideració crítica de l’obediència i, de retruc, de l’autoritat, tant necessària com perillosa per tota estructuració social. Acudirem a diversos autors, fent esment sobretot de Karl Jaspers per a qui el binomi llibertat-autoritat només pot anar de manera conjunta i conjugada. Recuperarem algunes posicions seves per a discutir-les i veure’n la seva actualitat. 

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies