Després del cicle Especial Nadal la Nova Jazz Cava encara el mes de gener amb una extensa programació musical amb 12 propostes ben diferenciades a les 8 h del vespre i al llarg de quatre setmanes.

El saxofonista Héctor Floría obre la primera de les Jam Session que els dijous ofereix la sala al preu de 3€ i amb entrada gratuïta pels associats. El pianista terrassenc Txus Costalago, la cantant Atena Carter i el seu Groove Collective i el Trio Nilo Feat. Edu Pons representants del Taller de Músics ESEM, son les altres propostes de la sala terrassenca per a les sessions dels dijous.

Pel primer cap de setmana, el Xavi Castillo New Quartet ens proposa alguns temes de recent composició del contrabaixista egarenc, al costat d’un ventall d’estàndards i d’altres originals dels seus companys a la banda com el bufador Lluc Casares, el guitarrista Rai Paz i el baterista Joan Casares. I el versàtil duo barceloní format pel trompetista Fèlix Rossy i el pianista Toni Saigi ens han preparat un concert íntim, misteriós i ple de vitalitat, farcit de temes originals, estàndards, improvisació conceptual o lliure i alguna cançó d’altres estils.

Protesta amb “Insistim” i 40 aniversari de La Vella Dixieland

Coneixedors del jazz, del rhythm&blues i disconformes amb la societat actual, Marc Ferrer i el saxofonista Pere Miró han portat al seu terreny un repertori basat en petites gemmes que músics com Art Blakey, Charles Mingus o Max Roach, van escriure i enregistrar per protestar davant de situacions injustes del seu moment. A més, ambdós artistes han composat música original per l’ocasió. Tot plegat ho trobem al nou àlbum “Insistim!” d’un quartet amb arranjaments enèrgics, l’exotisme del baríton i un nexe d’unió: fer un crit contra les injustícies i un clam per la llibertat.

Fundada l’any 1980 i activa des d’aleshores en multitud de projectes i amb gires arreu del planeta jazzístic mundial, “La Vella” és tot un símbol pels amants dels ritmes de Nova Orleans. El dia 16 ens presenten “1917 Acústic” amb el que la històrica banda catalana torna als seus orígens, el jazz més tradicional,  amb un  repertori que inclou temes de les llegendàries orquestres de Jelly Roll Morton, Kid Ory, Sidney Bechet o Louis Armstrong.

Dels mítics clubs de Nova York a Terrassa

Clubs com Blue Note, Dizzy’s Club, Smalls Jazz Club i festivals com Monterrey Jazz Festival, Washington DC Jazz Festival, Toronto Jazz Festival i Marciac Jazz Festival, han estat escenaris on Milena Casado ha mostrat la seva vàlua com a compositora i trompetista amb més projecció de l’escena espanyola. Ara tenim el plaer d’escoltar-la a Terrassa al capdavant del seu actual trio i amb un repertori original. I els amants del swing tenen cita per reviure l’univers de la música vintage, un territori fronterer entre el jazz, el blues, el swing, el rock’n’roll i el boogie- woogie.amb Anguè · Matthew Simon & The Swing Machine Trio.

Per la recta final del mes dos projectes molt singulars: d’una banda inquietud i talent impulsats des de l’experiència i la joventut en una proposta que surt i arriba al cor. Pare i filla comparteixen una gran sensibilitat i amor per la música des de l’any 2013 quan van projectar aquesta complicitat des dels escenaris com a duet musical: l’Horacio al contrabaix i la Lucía al piano i a la veu.

El  punt i final a la programació del primer mes de 2021 el proposa el quintet capitanejat pel carismàtic cantant terrassenc Marc Uroz amb l’estrena de l’espectacle “Old Hollywood Glamour” i un repertori dels temes més jazzeros i sensuals dels anys daurats de l’imperi del cinema.

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies