• El veterà vibrafonista francès Dany Doriz és el TOP 2 dels concerts del 30 aniversari de la Nova Jazz Cava.
  • Enrique Heredia Trio, Anthus i Patrizio Destriere Quartet fan homenatges a Herbie Nichols, Nat King Cole i Ennio Morricone, respectivament.
  • Dani Nel·lo fa retornar el Festival Sax·O·Rama a la Nova Jazz Cava.
  • Litus es retroba amb els seu públic en un concert amb La Banda de Late Motiv.

 

Pràcticament sense descans, l’activitat a la Nova Jazz Cava enfila la programació d’hivern amb nous projectes, presentacions discogràfiques i el retorn a la Nova Jazz Cava del Rhythm & Blues Sax Meeting SAX·O·RAMA. El jazz clàssic i les Jam Sessions dels dijous configuren un gener d’allò més entretingut.

Com a concert destacat del mes, situem el de Dany Doriz, un vibrafonista de renom internacional, emulador i amic de Lionel Hampton. Amb més de 6 dècades de trajectòria musical a l’escena del swing i del jazz clàssic se’l considera un prodigi de la percussió de les làmines.

A Terrassa, Doriz s’acompanya del guitarrista i bluesman de Chicago, Jeff Hoffman, el pianista Patrice Galas, un dels referents del Swing de l’escena parisenca, i Didier Dorise, bateria i fill de Dany Doriz, un músic inquiet que ha acompanyat a solistes com Scott Hamilton, Bob Wilber o Manu Dibango. Tots 3, faran el seu debut a la Nova Jazz Cava.

La proposta de Doriz s’emmarca dins dels concerts del 30 aniversari de la Nova Jazz Cava. És el TOP 2 d’una sèrie d’actuacions que arrencaven el passat mes d’octubre i que completaran aquest singular podi el proper mes de febrer, per celebrar l’efemèride.

 

Nous àlbums, tributs i versions de mestres

La presentació de Enrique Heredia Trio Plays Herbie Nichols (Fresh Sound, 2023) amb composicions del pianista i compositor Herbie Nichols suposa un nou treball del bateria rubinenc Enrique Heredia en el que explora i revisita l’univers sonor del genial pianista novayorquès. El trio es completa amb l’eclèctic i virtuós guitarrista Pere Soto i la solidesa sonora del contrabaixista Xavi Castillo.

L’altre de les estrenes discogràfiques és la del saxofonista napolità, Patrizio DestrierePortrait of Ennio (LaPOP, 2023) no és només un homenatge a la música del mestre Ennio Morricone, sinó un retrat personal de com el quartet italià veu i escolta la música que va acompanyar pel·lícules famoses i menys famoses durant mig segle de producció musical. Destriere hi aporta una visió amb perspectiva segons la seva sensibilitat i centrant-se en la vessant jazzística, músiques que van impregnar, sobretot, el catàleg de les pel·lícules de principis dels 80.

La mateixa admiració que el cantant sicilià Anthus sent pel cantant i pianista afroamericà Nat King Cole, icona del jazz, el porta a presentar un repertori amb arranjaments propis. Amb tocs de swing, latin jazz i balades fascinants, Anthus “Love”. Tribut a Nat King Cole redescobreix el crooner afroamericà. El cantant Anthus ha presentat els darrers projectes a l’escenari de la Nova Jazz Cava. És un artista calidoscòpic amb veu pròpia tant per les composicions d’autoria com per rememorar la música d’altres artistes (Chet Baker, Nat King Cole, …).

 

El Festival Sax·o·Rama i el polifacètic Litus tornen a la Nova Jazz Cava

El Festival itinerant de Rhythm & Blues Sax·O·Rama (del 25 al 28 de gener a diversos escenaris catalans i de Madrid) torna a fer parada a la Nova Jazz Cava amb la proposta de Dani Nel·lo + Organ TrioNel·lo és un apassionat dels honkers, els saxofonistas salvatges que van escriure l’història del rhythm&blues i és un ferm continuador de la seva tradició musical per portar-la al segle XXI. En aquesta ocasió es presenta amb el seu Organ Trio i presentant els nous singles digitals que es publicaran el 2024 com a avançament del que serà el seu primer llarga durada. L’acompanyen Gerard Nieto (orgue), Martín Burguez (guitarra) i Ramón Ángel Rey (bateria).

Litus torna a la Nova Jazz Cava com a frontman de La Banda de Late Motiv, la formació resident del late night d’èxit d’Andreu Buenafuente, un programa que es va mantenir durant 7 anys a la graella televisiva dels vespres. La formació oferirà repertori amb un ampli ventall de gèneres musicals i versions intergeneracionals.

Cada dijous, a més, es donen cita el talent, la creativitat i les noves generacions a les Jam Sessions. Liderats pel contrabaixista Ton Felices, el quartet format per joves músics que s’estan formant per Europa i Estats Units, obriran la primera de les Jam Session. El Taller de Músics ESEM proposa a Español · Alcón · Giménez com a formació per obrir una nova sessió de dijous i, el terrassenc David Garcia Grup, capitaneja un experimentat quartet.

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies