Des d’avui 29 d’octubre i fins el 5 de desembre, la Sala d’Actes de l’entitat acull la posada en escena de Calígula, d’Albert Camus, que ha preparat el Grup de Teatre d’Amics de les Arts sota la direcció de Toni Garrich i amb Ernest Catañé en el paper protagonista.

L’obra ens parla de l’empreador Calígula, el qual experimenta, a partir de la mort de la seva germana i amant Drucil·la, un canvi radical en la seva percepció sobre la naturalesa del món. Davant d’aquesta revelació —els homes no són feliços perquè han de morir— intenta construir una realitat alternativa.

Aquest 2010 es compleixen 50 anys de la desaparició del premi Nobel de Literatura Albert Camús i, segons que explica el director Toni Garrich, “ens ha semblat important recordar un pensador vitalista que, a través de la seva lúcida obra (El mite de Sísifo, L’home rebel, L’estranger, El malentès, La pesta…) i també Calígula, ens permet detectar més fàcilment l’afany de poder, de renovar les ganes de superar l’absurd, la injustícia i la mentida”.

“És la història d’un rebel, apassionat per la vida, que el porta a enfrontar-se a l’ordre del món per aconseguir l’impossible: la immortalitat i la felicitat. Els seus ideals són bons però el camí escollit (el menypreu als valors, als sentiments, als déus, a la vida humana) és erroni, com ell mateix assumeix al final de la seva aventura. La recerca d’un ideal no pot justificar la destrucció de l’home. El fi no justifica els mitjans.”

Per al director del muntatge, l’obra ens confronta amb la idea que “la vida no és possible si no purguem aquest Calígula que tots portem dins”.

Ernest Castañé dóna vida a l’emperador Calígula, a qui acompanyen sobre l’escenari Maria Miralda, Pep Tudó, Montse Martínez Soler, Marc de la Torre, Pepi Sabrià, Marc Novellón, Vicenç Lorenz, Mènec Carreras, Albert Novellón, Nanu Rodríguez, Lluís Ruiz, Anna Calariana, Raquel Banal, Júlia Giménez, Àlex Martín i Martí Pujol.

Les representacions estan programades els divendres i dissabtes a 2/4 de 10 de la nit i els diumenges a les 6 de la tarda. Es pot comprar o reserva entrades, personalment o per telèfon a la secretaria de l’entitat [contacte].

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies