La poeta vallesana Rosa Igartua ha obtingut IX Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de Poesia amb el poemari Casa. El jurat ha valorat l’alta qualitat de les 35 obres presentades a aquest certamen organitzat per l’Ajuntament i la nostra entitat.

31102008_65189_Bartra_1_076El Premi de Poesia Agustí Bartra va ser instituït el 1997 en memòria del poeta que va passar els darrers anys de la seva vida a Terrassa. Des de l’any 2000, el certamen té caràcter biennal, i s’alterna amb el premi d’assaig literari que porta el nom de la dona del poeta, Anna Murià.

A aquesta novena edició del premi de poesia s’hi han presentat un total de 35 obres de les que el jurat (format per Jaume Aulet, Antoni Clapés, Jordi F. Fernández, Xavier García i Llorenç Soldevila) n’ha valorat l’alta qualitat. El poemari guanyador Casa, de Rosa Igartua, és uan obra de poemes curts, molts d’ells brevíssims, a la manera dels haikús, que gira entorn a la vida quotidiana i el pas del temps. En l’acte de proclamació del guardó, Antoni Clapés, que va parlar en nom del jurat, va destacar la influència de Joan Vinyoli en l’escriptura de Igartua. L’autora, resident a Granollers, va publicar el seu primer llibre de poesia, Pedres de paraula, el 1999. L’obra guanyadora del Bartra 2010 serà publicada properament per Editorial Pagès, en coedició amb l’Ajuntament de Terrassa.

L’acte de proclamació del guardó, celebrat a la Casa Alegre de Sagrera, dimecres 10 de novembre, va comptar amb un recital de poesia d’Agustí Bartra, en concret del llibre La fulla que tremola, a càrrec de l’actor i director teatral Toni Garrich.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies