Marc Pulido, artista polifacètic, presenta als Amics de les Arts, dissabte 28 i diumenge 29 de maig, a les 7 de la tarda, el seu nou projecte creatiu, Khyma,  fruit d’un viatge a la Índia i de la seva relació amb Alexander Zhikharev. Una proposta que fusiona el seu treball artístic, la seva investigació amb instruments de noves sonoritats i la seves experiències amb la meditació.

Concert de campanes planes i performance de LifExpression d’Anika Burton

Marc Pulido, després de patir un accident de cotxe als 19 anys que el va portar prop de la mort, experimenta en el seu propi cos l’efecte sanador del so del didgeridoo dels aborígens australians. Això el porta a la recerca d’instruments de noves sonoritats amb capacitats guaridores.

L’any 2004 viatge a Suïssa on coneix a Felix Rohner i Sabina Schärer, creadors del hang. Des d’aleshores s’especialitza en aquest particular instrument de percussió melòdica.

L’impuls de recerca d’ell mateix i de nous instruments sagrats, el porten a viure vuit mesos a l’Índia, on coneix al rus Alexander Zhikharev, inventor de les bilas (campanes planes), d’altes freqüències vibratòries. Desprès de tres anys treballant amb un nou projecte amb les campanes, el mes de maig de 2011 Alexander visita l’estudi de Marc Pulido a Terrassa, per acabar de construir el joc de 20 campanes planes, d’altes freqüències vibratòries, l’únic exemplar a Espanya actualment.

Marc Pulido, de manera autodidacta, treballa amb la música en paral·lel amb el seu treball artístic com a pintor i, amb ambdues disciplines, reflexiona sobre la seva relació amb el cosmos, fent de l’art un instrument de descoberta personal i de diàleg amb les forces espirituals.

Llicenciat en Belles Arts, per la Universitat de Barcelona. Pulido ha estudiat a la Universitat de la Unitat (Oneness University), Chennai, Índia, rebent la iniciació de deeksha (oneness blessing). S’ha format també amb Fabian Maman, fundador de Tama-Do, Acadèmia del So, Color i Moviment, pare de la teràpia vibracional, a través d’acupuntura amb diapasons. Realitza concerts meditatius en solitari i amb el grup Opera Mística. També col·labora posant música a projectes d’artistes, com a l’obra d’Horacio Sapere Teorema.Poet’s Room.

El proper juliol presentarà el joc de bilas al Festival Gong de Noves Sonoritats, a les coves de Montserrat i realitzarà un concert meditatiu el cap d’any de 2012 dins les coves.

Durant la mateixa presentació als Amics de les Arts de les campanes i el projecte Khyma, gaudirem d’un petit concert i una performance de l’artista Anika Burton, de LifExpression Contemporany-Butoh Dance. Artista convidada, vinguda especialment des de Sevilla.

Més informació:
MySpace
Facebook

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies