Als Amics hi ha una revolució. El quadre ha decidit escapar-se del marc; les obres completes d’un famós escriptor pateixen l’atac d’un bloc i una llibreta juganers; el martell i la clau anglesa es marquen un tango al so que toquen la ceba violinista…

…i el cogombre guitarrista, mentre la cartxofa hi posa ritme amb els bongos. Més enllà, la patata ho prova amb un banjo i el tomàquet amb les maraques. Tan animat està tot, que l’ou ferrat s’arrenca per sevillanes, i la clau ha decidit que ja en té prou d’haver de ficar-se sempre pel mateix forat del forrellat.

L’artista —l’Octavi Intente— explica que ha volgut invertir l’equació que acostuma a produir-se en una sala d’exposicions. “Normalment, el quadre ens convida a entrar dins d’un món nou, imaginari. Aquí jo he volgut que els personatges ‘sortissin’ del quadre i entressin a la nostra realitat.”  L’artista sap que aquest és un exercici compromès, que inquieta i apel·la a la nostra capacitat de mirar més enllà dels formats convencionals, però ho fa valent-se de l’humor i d’una paleta vibrant i abigarrada.

En recórrer l’exposició, un no pot abstreure’s de la sensació que, quan es tanquin les portes, les figures cobraran vida i la música omplirà fins l’últim racó dels Amics, mentre les cames sense cos ballen claqué i els braços de les tenalles estrenyen la seva abraçada. Com tampoc pots abstreure’t del pensament que totes les grans revolucions comencen així: mirant amb ulls nous les coses petites amb les que convivim cada dia. A.F.

Exposició Dibums, d’Octavi Intente. Del 20 d’octubre al 8 de novembre.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies