El Cor Montserrat d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals ha obtingut el Premi Ateneus 2012 a la Creativitat en Música per la seva participació en el projecte conjunt “Cantata Nit de Nits”, interpretada a Olot, a Viladecans i a la Catedral de Terrassa el desembre de 2011.

Els Premis Ateneus són convocats anualment per la Federacio d’Ateneus de Catalunya per guardonar els millors projectes de les entitats associades en diversos àmbits creatius (arts escèniques, música, cultura popular, mitjans de comunicació…). Amics de les Arts i Joventuts Musicals va presentar la candidatura del Cor Montserrat per la seva participació en el projecte Cantata Nit de Nits, una obra amb text de Fina Anglès i música de Josep Baucells, estrenada el 2006. La cantata ens proposa un passeig per les nits de les festes que conformen el nostre Nadal, amb una adaptació de textos bíblics que entrelliguen les cançons, i una visió crítica de les tradicions, que esdevé, però, en conjunt un emocionant cant a la pau.

L’obra, dirigida per Glòria Coma, va comptar, a més dels cantaires del Cor Montserrat, amb Rosa Cadafalch, com a narradora, Albert Casals (veu en off), la soprano solista Delia Agúndez, els músics Margarita Arnal (arpa), Joan Camps (trompa) i Joan Casals (orgue), i el Cor infantil de l’Escola de Música de Sant Joan de Vilatorrada. El conjunt va interpretar la cantata a l’Església de Sant Josep d’Olot, el dia 17 de desembre de 2011, i l’endemà a l’Església de Sant Joan de Viladecans. I a Terrassa es va presentar el dia 22 de desembre a la Catedral del Sant Esperit.

El jurat dels Premis Ateneus va valorar la contribució del Cor a un muntatge original que proposa una lectura renovada de la tradició musical, tot fent una crida als valors universals de la solidaritat i la pau.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies