El Cor Montserrat va interpretar dues cançons durant l’acte.

Salvador Alavedra (1919-2015) i Joaquim Cardellach (1947-2002) donen nom, des del passat 2 de juliol, a la sala d’exposicions i a la sala d’actes de l’entitat, respectivament. El bateig dels espais, on van participar diverses seccions, es va convertir en un emotiu homenatge a aquests dos expresidents.

Amics de les Arts i Joventuts Musicals ha volgut retre homenatge a dos dels seus presidents, ja desapareguts, donant el seu nom a dos espais centrals dels estatges de l’entitat, al carrer del Teatre 2. La sala d’exposicions porta des d’ara el nom de Sala Salvador Alavedra, mentre que la sala d’actes —antic menjador de l’Hotel Peninsular, a les primeries del segle XX, que compta amb una cúpula amb vitralls que és una de les joies modernistes de Terrassa— durà des d’ara el nom de Sala Joaquim Cardellach.

Per batejar les sales, es va organitzar un acte el passat dia 2 de juliol, dissabte de Festa Major, en el qual van participar representants de quasi totes les seccions de la casa. El Club de Jazz va obrir el foc amb l’actuació d’un quartet que va comptar, entre d’altres, amb els veterans Josep Maria Farràs i Adrià Font. El Grup de Teatre va interpretar un fragment de L’inspector, de Gògol-Porcel, amb la col·laboració “voluntària” de diverses persones del públic.

El Cor Montserrat, del que Joaquim Cardellach va ser membre des del 1967 i fins a la seva mort, va interpretar dues peces i la Vocalia de Literatura va recordar, amb la lectura d’un poema de Iu Pons, el suport que Salvador Alavedra va donar, com a mecenes, a diversos artistes de la ciutat.

L’escultor i pintor Albert Novellón va exercir com a mestre de cerimònies i Adela Farré, expresidenta de l’entitat, va ser l’encarregada de glossar els dos homenatjats. Rosa M. Ribera, primera Tinent d’Alcalde, va tancar els parlaments, darrera del president, Jordi Chueca, felicitant Amics de les Arts per la iniciativa, que veu com una mostgra de vitalitat de l’entitat.

Al final de l’acte, públic i participants van cantar plegats La poma, himne oficiós de La Penya dels Ximples, la mítica tertúlia que va animar els anys de la postguerra als Amics. Per l’ocasió, es van compondre dues estrofes noves dedicades a Alavedra i Cardellach.

Sengles plaques —dissenyades per Anna Alavedra— recorden ara que Salvador Alavedra va ser president d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals entre 1970 i 1972. Joaquim Cardellach va ocupar el càrrec entre 1986 i 1991. El bateig s’ha aprofitat per senyalitzar també les sales Jacint MoreraJoaquim Vancells, que l’entitat té als seus estatges del Círcol Egarenc.

 

Glossa: Recordant Salvador Alavedra i Joaquim Cardellach

Estrofes inèdites de La poma

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies