El Grup Fotogràfic d’Amics us proposa una visita a tres exposicions de DOCfield Barcelona, que celebra aquest 2017 seva cinquena edició. Aquesta és una iniciativa liderada per la Fundació Photographic Social Vision, que reconeix el valor social de la fotografia documental i el fotoperiodisme.

En el seu programa d’enguany hi ha 10 exposicions oficials, que s’amplien amb 25 exposicions gratuïtes, totes dins la ciutat de Barcelona, que estaran obertes des del 19 d’octubre fins al 30 de novembre de 2017.

El nostre Grup Fotogràfic ha triat tres exposicions en base als temes exposats, les dates, els horaris i la proximitat.

1. THE BACKWAY

Ruido foto de Xavier Aldekoa (Barcelona, 1981).

Aldekoa és un periodista català, especialitzat en temes africans. És un dels cofundadors de la revista 5W, i de la productora social independent Muzungu, i treballa com a corresponsal a l’Àfrica per a La Vanguardia i per a altres mitjans. Ha cobert múltiples conflictes i temes socials de 35 països de l’Àfrica. Ha publicat dos llibres i realitzat quatre documentals. Des del 2014 ha obtingut diversos premis i reconeixements com a fotoperiodista.

L’exposició es realitza al Casal de Joves Palau Alòs ( C/ Sant Pere més baix, 55. A un 600 metres de la parada de metro de Plaça Urquinaona [L1]).


2. UN BOSC A L’ALTRA BANDA

Exposició d’Eyad Abou Kasem qui, l’estiu del 2015, va deixar casa seva a Síria per anar a Alemanya, on va sol·licitar asil. Un cop arribat al camp de refugiats de Würzburg, va començar un diari fotogràfic per mostrar els seus sentiments.

Al Centre Cívic Pati Llimona (C/ Regomir, 3. A 500 metres de la parada de metro de Drassanes [L5]).


3. LIVE, LOVE, REFUGEE

Mostra d’Omar Imam, fotògraf i vídeo-artista sirià instal·lat a Amsterdam, qui ha realitzat un projecte que anul·la la representació recurrent dels refugiats sirians reemplaçant nombres, informes i estadístiques per imatges surrealistes que parlen d’al·lucinacions, pors i somnis.

Al Centre Cívic Pati Llimona.

La visita organitzada pel Grup Fotogràfic d’Amics es realitzarà el dissabte dia 18 de novembre del 2017.

Horari: Sortida a les 9:30 h i tornada prevista a les 14 h.

Mitjà de transport: Amb vehicles propis. De moment tenim 7 places lliures per anar i tornar. Podeu anar amb el vostre propi vehicle (hi ha un aparcament sota la Plaça de la Catedral que està a 5 minuts a peu del Casal Palau Alòs). Si voleu anar amb transport públic, però fer la visita plegats, envieu-nos un correu a l’adreça del grup que figura més avall per coordinar-nos.

Lloc de trobada: A la benzinera de la Rambleta (al costat de Don Cándido). Si esteu interessats en venir amb les places de què disposem, cal que ens envieu un correu electrònic, indicant-nos el vostre nom i un telèfon de contacte.

Entrades: Les tres exposicions són d’entrada gratuïta.

Per a més informació contacteu a : fotografiamics@gmail.com.

 

 

 

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies