El proper diumenge 3 de desembre a les 12 h. s’inaugura l’exposició La cultura trenca barreres, de Xavier Almirall, a l’espai La Cúpula, dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals (entada per C/ Sant Pere, 46, 1r).

El Grup Fotogràfic us proposa visitar l’exposició de les fotos realitzades pel fotògraf Xavier Almirall, i promoguda per la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat, que agrupa entitats de l’àmbit de la discapacitat i l’Ajuntament de Terrassa.

L’exposició romandrá oberta des del diumenge 3 fins al divendres 22 de desembre.

Horaris de l’exposició :
Matins, dimarts, dimecres i dijous, de 9 a 13h
Tardes de dilluns a divendres, de 17 a 20h

Organitza:
Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat – Ajuntament de Terrassa 
Secció de fotografia d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals (fotografiamics@gmail.com)


Així ens presenta la mostra la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat

La cultura ens enriqueix, ens aporta noves experiències, ens fa créixer, ens permet expressar-nos; en definitiva, la cultura ens fa més lliures.

Per això, la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat centra enguany el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre, a reivindicar el dret de tothom a la cultura: una cultura que valori la diversitat.

Les persones amb capacitats diverses volen participar-hi activament, i no només com a consumidores culturals, en espais accessibles i amb propostes inclusives. També volen fer cultura, formar part dels grups culturals de la ciutat i poder gaudir dels seus beneficis.

Per demostrar que no tan sols ho volen, sinó que en són capaces, durant els mesos previs al Dia Internacional, les entitats de la Taula han establert noves sinergies amb agents culturals del territori.

Aquesta exposició fotogràfica mostra els processos creatius resultants d’aquesta col·laboració, que té la voluntat de consolidar-se i estendre’s més enllà del 3 de desembre.

Les imatges visualitzen alguns dels beneficis de fer cultura: creativitat, inclusió, reconeixement social, participació i relacions socials. I ens refermen que, a més, #LaCulturaTrencaBarreres.

A l’hora d’encarar aquests reportatges fotogràfics, m’he centrat sobretot a reflectir els processos creatius, més enllà del resultat final de l’obra, ja que és en aquest procés, que normalment queda darrere de les càmeres, on passen les coses més interessants humanament parlant i on s’estableixen relacions i complicitats entre la gent que hi participa. Personalment, crec que aquest és un dels punts més importants d’aquets projectes culturals i, per això, he volgut posar l’èmfasi en les relacions entre persones de les diferents entitats participants.

Xavi Almirall

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies