Faust desitjava l’accés al coneixement il·limitat i als plaers mundans. I va fer un pacte amb el diable.

Potser el nostre desig de capacitats renovades i sentits amplificats n’és una versió moderna. Pot assolir la tecnologia la promesa de progrés que aparenta? Ens farà més feliços, capaços i sans? O amaga un infern de desigualtats en l’accés a tals progressos, una jerarquia ja insuperable entre humans perfeccionats i la resta? Hem de començar a pensar en la resistència tecnològica?

I si anem encara més enllà… Serem éssers humans millorats tecnològicament o  màquines millorades biològicament?

Dimarts 3 d’abril, a les 19:00h

«Transhumanisme: la millora tecnocientífica de la naturalesa humana», xerrada a càrrec de Joan Albert Vicens, professor de la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull.

Dimecres 18 d’abril, a les 19:00h

«Les societats del futur biotecnològic, paradís o infern? Pressentiments des de la ciència ficció», xerrada a càrrec de Miquel Barceló, catedràtic a la Facultat d’Informàtica de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya i  editor, traductor i escriptor, especialitzat en el gènere de la ciència-ficció.

Dimarts 15 de maig, a les 19:00h

«Reapropiació de la biotecnologia i l’electroquímica des de la investigació i l’experimentació colectiva», xerrada a càrrec de Klau Kinki, biohacker.

Dimarts 29 de maig, a les 19:00h

«Treball per a tothom? Com pot afectar-nos la robotització?», xerrada a càrrec de Lluís Torrens, Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, Magister en Anàlisi Econòmica pel Departament d’Economia de la U.A.B i l’Institut d’Anàlisi Econòmica (C.S.I.C.); diplomat pel Programa de Direcció General de l’Institut d’Estudis Superiors de l’Empresa (IESE) de la Universitat de Navarra; i Director de Planificació i Innovació de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona.

Amics de les Arts i Joventuts Musicals – Carrer de Sant Pere, 46, primera planta – Terrassa

 

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies