COMUNICAT DE LA JUNTA DIRECTIVA D’AMICS DE LES ARTS I JOVENTUTS MUSICALS DE TERRASSA, DAVANT ELS DARRERS FETS OCORREGUTS A CATALUNYA

La Junta Directiva d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals vol expressar la seva preocupació, com a representants d’una part important del moviment cultural terrassenc, davant dels fets que s’estan vivint al nostre país. No volem jutjar l’àmbit polític ni volem prendre part en una o altra posició respecte de les formes en què uns i altres han entomat l’anomenat “procés”, però sí que volem denunciar la pèrdua de qualitat democràtica iniciada amb la impugnació de l’Estatut d’Autonomia de 2006 i la posterior sentència del Tribunal Constitucional.

Des del món de la cultura veiem amb molta inquietud com en els darreres anys un fort corrent involucionista ataca la defensa de la nostra llengua, amb càrregues contra el nostre model d’ensenyament, i com s’està limitant  la llibertat d’expressió fins a nivells impensables en una democràcia; com mestres, actors, cantautors i escriptors són citats a declarar, jutjats i castigats fins i tot amb sentències d’empresonament; com es dicten sentències inventant o portant a l’extrem interpretacions barroeres d’uns fets que en cap democràcia constituirien delicte, i el més greu és que aquests fets no només s’estan portant a terme a Catalunya, passen a la resta de l’Estat on també es limiten els drets dels ciutadans (les Illes Balears, Múrcia, Euskadi…).

De mica en mica l’Estat va imposant, amb la connivència dels partits majoritaris, un model involucionista i autoritari que va començar amb la Llei Mordassa i que es continua desplegant amb les darreres sentències contra els líders de les entitats ANC i Òmnium Cultural, els joves d’Alsatsua, o els rapers Valtonyc i Pablo Hasel.

La repressió no s’atura. Els darrers dies diversos foto-periodistes han estat colpejats pels Mossos d’Esquadra, dirigits des del Govern Central en aplicació del 155. I aquestes darreres hores hem assistit a l’empresonament preventiu de més líders polítics.

La Junta Directiva d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa reitera la seva preocupació i total repulsa davant d’aquests fets, que limiten la llibertat de molts ciutadans i ens mostren un futur molt perillós per a les llibertats individuals i col·lectives. Davant d’això, animem els nostres associats a defensar sense treva la llibertat d’expressió en les seves expressions artístiques i en el dia a dia com a artistes i ciutadans.

Terrassa, 24 de març de 2018

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies