EXPOSICIÓ – WORKSHOP – FOTOGRAFIA GESTUAL
Podria dir-se que tota fotografia és fruit de la complicitat entre la mirada i el gest.
El gest mínim, si es vol, consistiria a accionar l’obturador. No obstant això, en la història del mitjà l’ull ha exercit una tirania que només s’explica quan reconeixem en la naturalesa de la tecnologia fotogràfica un llegat eminentment renaixentista:
la voluntat d’automatitzar la visió (la qual cosa porta implícit minimitzar la intervenció manual). Però els avanços en el disseny de càmeres paradoxalment han anat en contra d’aquest criteri; enfront dels voluminosos aparells que exigien estatisme i emplaçaments prefixats l’evolució tècnica ens proporciona avui càmeres miniatura que podem considerar extensions del braç humà.
Revista Fotovisión, nº8.

ESTRUCTURA
Aquest workshop estarà dinamitzat per part del Grup de Fotografia d’Amics de les Arts i JM, estructurat en 6 sessions i tindrà com a resultat la publicació del treball de tots els participants en format d’exposició. La selecció de fotografies que integraran aquesta exposició relacional es durà a terme per part de tots els integrants del Workshop. La exposició se celebrará a la Fotogaleria, Espai La Cúpula, gestionada pel Grup de Fotografia d’Amics de les Arts i JM.
Durant aquestes 6 sessions parlarem de les influències i consideracions filosòfiques que comporta la fotografia gestual així com dels diferents estils i tècniques que treballen amb el concepte de moviment. Es fomentarà el treball relacional i les aportacions personals de cadascun dels components del taller que seran el fonament prioritari del workshop.

CALENDARI
05/05 – Presentació del Workshop i dels conceptes a treballar.
12/05 – Consideracions filosófiques i tècniques sobre la fotografia gestual.
26/05 – Posada en comú de la feina feta.
02/06 – Posada en comú de la feina feta.
09/06 – Selecció de treballs per ser publicats en exposició.
23/06 – Inauguració de l’exposició de treballs.
Les sessions seran dissabtes mati, d’11 a 13h.
EXPOSICIÓ – WORKSHOP. PREUS:
50e.
Socis d’Amics de les Arts i JM: 40e.

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies