Exposició creada per RUIDO Photo amb textos de Xavier Aldekoa.
Què passa amb les persones migrants abans d’arribar a Europa? RUIDO Photo i el periodista i expert en l’Àfrica Xavier Aldekoa estan realitzant un projecte en profunditat sobre la principal ruta migratòria de l’Àfrica Occidental, coneguda com The Backway. En aquest Capítol 1 del projecte, els periodistes han viatjat als orígens de la ruta -a Gàmbia, Senegal, Mali i Níger- per conèixer les persones que protagonitzen un dels fenòmens claus del segle XXI. A través de fotografies, text i vídeo 360º, aquesta exposició de carrer és una porta cap al sud per apropar-nos a aquells que han marxat, però també als que s’han quedat i han vist marxar els seus.

RUIDO Photo és una organització amb seu a Barcelona (Espanya), dedicada a la imatge documental en temes de drets humans i conflictes socials. Portem més de 12 anys realitzant projectes periodístics i de denúncia a més de 25 països arreu del món. Utilitzem la fotografia, el vídeo documental i la realitat virtual (vídeo 360º) com les nostres eines visuals, però també creem exposicions, campanyes de sensibilització, publicacions i productes digitals. D’altra banda, realitzem projectes de fotografia participativa amb presos i altres col·lectius en risc d’exclusió social. També oferim formació en fotoperiodisme a diverses escoles de Barcelona i revisió individualitzada de portafolis.

També es presentaran dins la mateixa inauguració les Entitats dedicades a la immigració : “Nous Catalans”, “Sectorial de la immigració de l’ANC” i “Veu pròpia”.

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies