Cal reservar seient a: literatura.aajm@gmail.com

 

BLOOD ROOTS 
Arrels de sang
de Rrose Present 
 
8 d’abril a les 19:00h (gratuït)
Cal reservar seient a: literatura.aajm@gmail.com
A la mirada de dolor del pare, que veié assassinar al seu pare, que m’ensenyà el difícil camí del perdó.
A la mirada d’infinita paciència de la mare que em salvà la vida amb la intel·ligent bellesa de l’amor.
A la mirada pictòrica del germà gran que em mostra el camí del cor entre els atacs d’epilèpsia.
A la mirada de l’únic avi que vaig conèixer que somià un paradís amb el projecte de Les Fonts, el meu refugi.
Gràcies a totes les arrels que m’educaren la mirada,
però, jo només tinc present!
Només puc mirar des del present,
des de cada una de les mirades dels meus presents,
que contenen les llavors del passat, les presencies presents i anhels futurs.
Només tinc present.
Només puc mirar des del present al passat, present o futur,
tots els temps estan en ell,
en la meva mirada present.
Presents que aquí presento en un petit recull de mirades, de vídeos experimentals sense paraules. Com un camí de llum on per no quedar-me atrapada (amb la mirada) a cap monstre (com diria Nietzsche) donava un altre pas, per donar llum a un altre present, a una nova mirada des de la qual canviar òptica del món, del meu món, pas a pas, present a present, mirada a mirada.
Algunes d’aquestes mirades són fruit d’experiències personals, en d’altres buscava d’entendre quelcom de mi, de les meves arrels, del món que m’envolta, de les tecnologies de la imatge, de les memòries familiars, de les emocions col·lectives, de les guerres interiors i exteriors, de l’inconscient col·lectiu i personal, de la vida, de la mort, de la política, del meu cor. O simplement buscava retrobar el plaer com a motor de creació on les coses importats surten com per art de màgia en un joc de colors, llums, ombres, sons, músiques i temps.
Com un acte de sensible rebel·lia que desaprèn les lleis de la mirada del “colonitzador”.
Aquesta sessió està dividida amb tres parts.
La primera són diàlegs personals, de presència present, on el cos és trípode de les meves emocions (càmera en mà). Emocions que molts cops queden captives en paraules sordes i busquen d’altres camins per fer-se visibles, per sortir a la llum de la consciència.
La segona són diàlegs amb les llums del món amb la sèrie: vídeo “sense càmera” re-interpreta “càmera món” on treballo amb el que jo anomeno NET-FOOTAGE – ARXIU GLOBAL.
Tal com la “oració diària de l’home modern” (per Hegel) havia de ser llegir el diari cada matí. L’home/dona actual ha d’encarar-se diàriament a un bombardeig infinits missatges visuals, això crea unes noves complexitats de lectura i comprensió de l’actual porno-visió del món. Per a digerir-les aquí adopto el concepte de “rumiant” (concepte emprat des de l’edat mitjana com a metàfora de l’actitud que havia de tenir un bon lector. Textos havien de ser mastegades varies vegades per extreure’n el suc, l’aliment, enteniment i comprensió) i l’aplico a les imatges,
Un procés on les imatges re-flexionen sobre si mateixes, s’editen i reediten i es tornen a editar en una acció “rumiant” que les mastega per digerir les imatges i les realitats que representen.
Donar una opinió escrita amb les pròpies imatges rebudes del món, fruit d’una digestió en el doble sentit, per re-sentir les imatges.
La tercera és el diàleg amb els orígens.
Mostra una de les primeres peces audiovisuals MIRACLEHOUSES del 2004. Una immobiliària fictícia que denuncia amb humor l’especulació immobiliària a Barcelona, de la qual vaig sortir viva de miracle (segons la policia). Creada com imperatiu ètic per pensar amb els que no han tingut la seva sort.
I un document filmic del 1926 de “Ribas y Compañía” dipositat a la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya. Va ser realitzat per la companyia del meu avi amb el que promocionava la venda de terres de Les Fonts. Del qual no en sabia l’existència fins a poc i casualment era també una publicitat per vendre terres o cases, però les seves terres eren reals, les meves no. Una aclucada d’ull a les memòries dels meus gens que l’inconscient fa que surtin a la llum?
I per finalitzar Flores al Margen / Malas hierbas, els “Les Enfants Terribles” en les cunetes dels camins…
1 diàlegs personals de presència present
(4’48”)Tempesta a les Fonts d’una memòria, 2015
(7’7″) TEXTures d’un camí, 2016 (encàrrec produït per FLUX Festival, Arts Santa Mònica Barcelona)
(15’56”) Blood Roots, 2019 (Honorable Mention, Night of Drama Shorts, Milano)
(4’3″) Buscando la Luz / caminos de luz, 2018
(5′) Open Eyes in Shadow, 2019
(5′) Trazos de Tiempo (actualment a PANORAMA, Brasil, onlie: https://acortar.link/DGqdk)
2 diàlegs amb les llums del món
(3’18”) ILLEGAL Contemplation, 2017
(2’52”) Todo es de color, 2015 (encàrrec produït per FLUX Festival, Arts Santa Mònica Barcelona)
(3’12”) ODE Europe, 2014
(4’39”) Codes of… senses II, 2014 (Mençõe Honrosa FAB 2015 Festival Audiovisual Belém, Brasil)
(2’25”) Additive Emotions, 2017
3 diàleg d’orígens i esperança
(4′) MIRACLEHOUSES 2004 Publicitat d’una immobiliària fictícia. Premiada en la convocatòria Can Felipa, Ajuntament de Barcelona 2004
(4′) Document ,dipositat a la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya, d’un film del 1926 de “Ribas y Compañía” realitzat pel meu avi on publicitava la venda de terres de Les Fonts.
(1,10″) Pandemia: Flores al Margen / Malas hierbas, 2020
1 Diàlegs personals de presència present

 

 

TEMPESTA A “LES FONTS” D’UNA MEMÒRIA 2015
3:29 min. Fotografies, dibuixos, MiniDV i dispositius de la informació
experimental / color / so / fimacions / edició / Rrose Present, 2015
Acabada d’instal·lar al poble on va néixer la mare, sense wifi ni TV, com a únic entreteniment tenia la contemplació dels arbres que veia des de la porta de casa. Una nit vaig viure l’espectacle que m’oferia la natura. amb els focs artificials d’una tempesta. I filmar la meva primera tempesta a Les Fonts amb tots els dispositius que tenia a mà: mòbil, tablet i càmera de fotos i càmera DV..  Edità les textures que m’oferien les diferents imatges i sons per crear un ritme visual i auditiu. Era com si els llampecs de la tempesta permetessin treure, de l’obscura nit de l’oblit, els fantasmes de la memòria dels meus orígens. O com si, per uns instants, tornessin al present en desconstruïdes instantànies, a les quals el temps havia fer perdre tota la seva claredat i nitidesa originals

 

TEXTures d’un camí- autoretrat 2016
7min, experimental, color, fotografies/fimacions/so/ Rrose Present, 2016
Autoretrat Encàrrec produït per FLUX Festival, Arts Santa Mònica 2016
Després de divuit mudances (post casa cremada) arribo a les Fonts, (que fundà el meu avi) i on va néixer la meva mare Roser Ribas i Fortuny. Els impactes emocionals i les sensacions envaeixen tota la meva pell. Hi ha tanta densitat en les caixes de pandora-mudances dels meus records voluntaris i involuntaris que el meu disc dur no pot desfragmentar, ara, per construir una intel·ligible i lineal narrativa sobre el meu jo. TEXTures D’UN CAMÍ es constitueix com unes petites i democràtiques “unitats de sentit” realitzades a partir dels apunts textuals i audiovisuals que vaig realitzar a llarg de les meves passejades per Les Fonts, i quelcom d’alguna caixa… On les imatges i els textos se superposen per teixir una textura audiovisual que dugui a la vista les experiències i sensacions interiors. Fer “sentir” la pell a l’ull audiovisual.

 

 

Blood Roots 2021 (Arrels de Sang)
16min, experimental, color, so, filmació / edició / so / Rrose Pesent 2019
Localitzacions: Cementiri Montjuïc, Barcelona; Cementiri La Fresneda, Terol; Mar de Tossa de Mar, Girona
HONORABLE mention, Night of Drama Shorts, Milano
Quan la terra s’obre per mostrar les “arrels de sang” que bateguen en l’arbre de les nostres vides.
Aquest projecte no és exactament experimental, si amb això entenem sense narrativa. Encara que qualsevol experiment amb noves formes de mirar condueix a noves narratives o noves formes de pensar (com diria Barnett) i veure la realitat o imaginar-la. Aquest projecte habita en aquesta contradicció (apuntada per Laida Lertxundi) entre la tradició experimental, (narrada sempre per homes) on l’estructura del llenguatge és la que dóna el sentit, i les formes alliberades del sentit estructural que neixen per necessitat de donar forma a una emoció .
Aquí he necessitat donar imatge a unes emocions d’una història real. Aquesta realitat que supera qualsevol ficció i, per no caure en el drama, he adoptat la narrativa d’un conte explicat amb una titulació que remet al cinema mut.
El conte permet prendre distància de la realitat i universalitzar l’experiència, ens acosta al llenguatge mític o arquetípic en que la parlen les nostres emocions individualment i col·lectives.
D’aquesta manera sí podia explicar l’ultim viatge de les del meu pare, on uso de forma emocional els elements del llenguatge experimental per mostrar la ficció d’un conte real.

 

Buscando la Luz / Caminos de Luz – 2018
4 min, experimental, color, so, filmació / edició / so / Rrose Pesent 2019
Música: Àlbum Perucho’s de Oriol Perucho
Per què volem il·luminar-ho tot?, saber-ho tot?, informar de tot? si crearíem un món pla, sense subtilesa, misteri, matisos ni diferències?
Necessitem foscor per veure les llums dels camins ocults “entre pantalles”, fora dels focus dels grans relats, les grans raons, les grans economies que ens adoctrinen amb “clixés” culturals i/o sofismes tecnològics.
Buscant la llum que il·lumini els “experimentals” camins d’incertesa, recerca, joc, atzar…
com senyals del camí de les nostres mortals i intransferibles vides.
(Mentre realitzava aquest treball com a metàfora del cinema experimental va morir el meu pare. Espero que tots dos trobem la llum dels nostres camins.)
Homenatge a Oriol Perucho i al meu pare

 

 

Open Eyes in Shadow 2019
5 min, experimental, color, /fimacions/so/ Rrose Present, 2019, Les Fonts
Música: àlbum Perucho’s de Oriol Perucho
Obrir i tancar una porta.
Obrir i tancar els ulls.
Els fars d’una ombra il·luminen el secret sota el meu llit,
com ulls a l’ombra.
(Inspirat en el poema de la mare: “Obrem la porta que vull entrar a l’aureola del teu ser” Roser Ribas i Fortuny, 1980)

 

Trazos de Tiempo – 2021
5’20 min, experimental, color edició / so / Rrose Present, 2021,  Les Fonts
Pintar a l’aire amb traços de temps.
El meu germà gran va morir d’epilèpsia quan tenia 21 anys. Pintava i dibuixava com àngels. Va fer tota la carrera de pintura amb honors. Jo tenia 7 anys i tothom deia que jo pintaria com ell. No, no podia. La olor a l’oli em posava trista. Ell era el pintor i no el podia ni volia substituir. Sempre vaig buscar altres maneres d’expressar i investigar amb les arts. Pensava en un art global on tot fos possible.
Avui, en el meu aniversari, acabo aquesta peça feta en uns passatges que vaig caminar amb ell. No vull provocar cap atac epilèptic amb el parpelleig de les imatges (com certes experiències del cinema experimental). Sinó que busco la seva mirada que batega, transforma i convulsa el paisatge del meu camí.
Pinto amb traços de temps, traces de temps, cops d’una convulsa càmera d’un record inconscient del seus paisatges inacabats.
2 Diàlegs amb les llums del món

 

 

ILLEGAL contemplation – 2018
3,30 min, experimental, color / filmació / edició / so / Rrose Present, 2018, Les Fonts
Sèrie: La contemplació pot ser un acte de sensible rebel·lia
Un ull que desaprèn les lleis de la mirada del “colonitzador”.
Aquest treball es va iniciar com a “retaules pictòrics” ambientats en les poesies de la meva mare. Vaig filmar una mimosa revolucionada pel vent que em convidava a la contemplació.
Desprès el groc va esdevenir un color il·legal durant les eleccions a Catalunya perquè era un símbol de la llibertat dels presos polítics catalans. Però cap estat no pot prohibir que les mimoses tornin a florir. Les “raons” no poden impedir les lleis del nostre cor i sentir plaer en la contemplació.
Com pintar un temps de mar groc acariciat pel vent
(amb el so real de vent com a error poètic).
Homenatges:
Als Poemes que va escriure la mare (catalana i mestra republicana), de nit, a les fosques, ocults a la mirada patriarcal de dictadures particulars.
I a “Imagini an eye unruled by man-made laws …” del cineasta Stan Brakhage

 

ODA EUROPE, Melilla Beach 2014 o homenatge a “La Plage” de Patrick Bokanowski
2014 – NET-FOOTAGE – ARXIU GLOBAL
4 min, experimental, color edició / so / Rrose Present, 2014
Sèrie Video “without-camera” reinterprets “camera-world”
En un món ple d’imatges, l’artista reinterpreta la “càmera-món” per donar una altra “visió” del que ja és representat. Tal com Duchamp va donar una segona vida als objectes, aquí són imatges recontextualitzades les que construeixen una nova temporalitat discursiva, en una ecologia de la imatge.
Un viatge a través del so i el tractament de la imatge, que fa al·lusió als imaginaris fílmics de la construcció cultural d’Europa. S’inicia amb el so d’una càmera de cinema analògica que al relentir la seva temporalitat s’aproxima al so d’un tren, en un gest de complicitat amb l’inici de la pel·lícula de Lars von Trier Europa. Les atmosferes de les imatges i la seva ubicació escènica ens remeten al film La Plage de Patrick Bokanowski en la seva bucòlica visió de siluetes al mar entretallades amb jocs plàstics. Aquests imaginaris contrasten amb el contingut visual de les imatges en moviment extretes de la xarxa virtual dels que creuen les fronteres d’Europa “sense permís” (Melilla 2014). Aquestes, a la vegada, són interferides pel soroll visual d’una televisió sense emissió. Com un found footage de metratge trobat recomponc la imatge ja no amb la matèria del film, sinó amb els píxels dels mitjans que ens intervenen. Experimentant amb la plasticitat de les interferències rítmiques que textualizen la imatge. Transformant les “objectives” mirades dels mèdia amb “subjectives” mirades d’autor que juguen irònicament amb el soroll visual i sonor per desconstruir els dictàmens de la memòria del present informacional.

 

TODO ES DE COLOR- 2015
3 min, NET-FOOTAGE – ARXIU GLOBAL experimental, color edició / so / Rrose Present, 2015
Encàrrec produït per FLUX Festival, Arts Santa Mònica Barcelona)
Sèrie: Vïdeo “sense-càmera” reinterpreta “càmera-món”
Todo es de Color és una experiència estètica de l’ètica informativa que ens desinforma per saturació i converteix qualsevol esdeveniment en espectacle del real. Aquesta peça es va iniciar com a vídeo en procés durant els esdeveniments que van tenir lloc a Gaza durant el 2014. De la xarxa virtual vaig extreure imatges de les dues visions antagòniques del mateix conflicte per ser resignificades aquí des de l’illa d’edició o de digestió. No amb un muntatge “dur” ni “tou” (com deia Farocki) on les imatges dialoguen entre si, sinó des de la superposició on aquestes criden totes alhora, donat que tota guerra és un fracàs dialògic. Així, construeixo un palimpsest temporal amb la recreació plàstica extreta del bombardeig informatiu fins arribar a l’abstracció quasi total que ens convida a la contemplació d’aquest espectacle de llum i color.
Un procés de digestió on les imatges s’editen i reediten i es tornen a editar en una acció del “rumiant” que mastega les imatges per digerir les realitats.
CODES OF… SENSES II – 2014
3 min, NET-FOOTAGE – ARXIU GLOBAL experimental, color  / edició / so / Rrose Present, 2014
Mençõe Honrosa FAB 2015 Festival Audiovisual Belém, Brasil
Sèrie: Vïdeo “sense-càmera” reinterpreta “càmera-món”
Codis de… sentits (codis de significació). Les imatges dels disturbis a Istanbul (2013) es transformen en blocs de colors, com la mínima unitat de representació “píxel”. Àtom del llenguatge del nou món en què habitem, des de cadascuna de les nostres cultures específiques. Són com els gràfics de dades, d’estadístiques en moviment que fan invisible la realitat tangible que representen darrere dels codis informacionals preparats per ser disseminats per la xarxa virtual insensible als sentits. Aquests codis transparenten part de la imatge d’origen, com un joc entre el que oculta mostra la informació, que conjuntament amb el so els dóna significació. Sons no verbals que parlen directament al nostre cos emocional i ens provoquen “sentiments” des dels “sentits” per donar de nou “sentit” a la freda informació del món de dades en el qual vivim.
3 Diàlegs amb els orígens
MIRACLEHOUSES – 2004
3min, ANIMACIÓ de FOTOGRAFIA, color, so, filmació / edició / so / 2004
Premiat en la convocatòria Can Felipa, Ajuntament de Barcelona 2004
Aquest vídeo forma part de la campanya publicitària de la immobiliària fictícia Miraclehouses.
MIRACLEHOUSES és un projecte obert amb l’aparença de marca, de signe, d’imatge corporativa, que adopta, amb lúdica consciència crítica, les estratègies publicitàries d’una empresa global i la seva política d’expansió (“el món com a mercat”) en l’imperi del signe, en la dictadura del logo com a virtualització del valor del capital, de l’hegemonia cultural. Pren l’humor com a denuncia de l’especulació immobiliària a Barcelona i mira per les ànimes dels habitants de les ciutats.

 

Film de LES FONTS, Ribas y Compañía – 1926
4min, Pel·lícula, muda, 1026
Document fílmic del 1926 realitzat per “Ribas y Compañía” de Josep Ribas Martín.
On es mostren els primers planos urbanistics de Les Fonts 1916 i 1926. Panoràmiques del territori i les seves gens, i es publicitava la venda de terres de Les Fonts (propietat de Ribas y Compañía).
Dipositat a la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya per Pep Domènech Ribas, digitalitzat per AlterVideo i Roser Gerona Ribas (Rrose Present)

 

 

Pandemia: Flores al Margen (Malas hierbas)
Reflexió i homenatge als pioners de la contracultura del cinema experimental nord-americà
1,3min / color / filmació / edició / so / Rrose Present 2020, Les Fonts de Terrassa (Barcelona)
Música: Oriol Perucho
Toni Negri va dir que la “Resistència a la vida” era l’única Revolució possible davant el sistèmic capitalisme assassí.
Durant el confinament ningú tallava les “males herbes”. Creixien lliures, fora de les retícules, als marges dels camins. Aquestes “males herbes” podrien significar tant als manifestants que surten a l’espai públic a protestar com ser metàfores del cinema experimental dels anys 60 als EUA. Cineastes que van obrir camins al marge de les educadores mirades de Hollywood, del capital i els seus mitjans de comunicació.
Com una revolució de mirades contra que salven el sensible de la depredació capitalista de la nostra existència amb en una altra forma de mirar, una altra manera de pensar.
Són eines de batalla contra les mirades colonitzadores, pensaments colonitzats.
Un homenatge a la Vida, a aquelles flors al marge que van deixar els seus fruits en els nostres ulls.
NOTA: Aquest projecte s’ha realtzat pel progarma “In Solidarity – Protest Films in a Time of Crisis” organitzat per The Filmmakers Cooperative de NYC – Covid 2020
CV 
 

“Les pel·lícules de Rrose Present són com haiku: precises,
ambigües i profundament ressonants”.

Daniel Barnett (cineasta i escriptor nord
americà)

Rrose Present és una artista
experimental d’imatges en moviment nascuda a Barcelona. Fa cinc anys que viu a
Les Fonts on va néixer la seva mare. És llicenciada en Belles Arts per la UB,
Beca Séneca en audiovisual per la UPV. Màster en Filosofia de l’Art
Contemporani per la UAB i la Fundació Miró.

Rrose combina vídeo
experimental, performance, comissariat de gènere, docència i una reflexió
teòrica sobre la imatge escrita en imatges.
Escriu en “Temps il·luminat” la seva tesina en filosofia de l’art amb els seus
“apunts de Pensament Visual” on inicia la seva investigació visual/conceptual
de diferents àrees de la imatge i la seva relació formal i dialògica.
Treballa les imatges a partir d’un doble sentit / significat de la realitat: el
PRESENTIAL (càmera a la mà) que utilitza el cos com a trípode per a les seves
emocions i el RE-PRESENTACIONAL amb NET-Found-Footage per digerir les imatges
de l’ARXIU GLOBAL amb la sèrie ‘”vídeo” sense càmera ”
re-interpreta “càmera-món”‘.

D’inicis molt conceptuals,
el seu treball deixa la literalitat de les imatges per penetrar en
l’experimentació formal i medial, amb els camins conscients i inconscients que
aquestes obren on s’acosta a posicionamets del llenguatge i la tradició del
cinema experimental.


Es una de les poques espanyoles i/o estanyols en distribuïda de Cinema
Experimental
The Film-Makers Cooperative NYC:
https://film-makerscoop.com/filmmakers/rrose-present
Forma part del Col·lectiu Dones Visuals:
https://donesvisuals.cat/usuaris/rrose-present/
CRÍTICA del filòsof francès Yves Michaud pel Monogràfic a l’Arts
Santa Mònica, Barcelona, FLUX Festival:
http://www.fluxfestival.org/16/projRrPresent_art.htm

Recentment ha rebut HONORABLE MENTION pel seu curt BLOODS ROOTS  a NIGHT of DRAMA SHORTS de MILÀ.
Les seves peces s’han pogut veure a molts festivals de cinema y vídeo
experimental de països com: Brasil, Itàlia, Portugal, França, USA, Mèxic,
Colòmbia, Alemanya, Cuba, Índia, Turquia, Grècia, França, Espanya, Argentina,
Xile, Veneçuela, Indonèsia, Bolívia, Lituània, Perú.

Selecctions:
2021
PANORAMA
International Cine Experimental / videoart VOL # 3 Visual Container TV Curator:
Muriel Paraboni, ONLINE, Brazil (NEXT)
2021 EXPERIMENTS IN CINEMA Albuquerque, New Mexico, USA – (NEXT) 2021 10e
édition FESTIVAL OODAAQ,
IMAGES NOMADES & POÉTIQUES, Rennes, FRANCE – (NEXT) 2021 TRAVESE
VIDÉO, Rencontres Internationales CINEMATHEQUE of Toulouse, FRANCE – 2021
HONORABLE
MENTION for “BLOOD ROOTS “
NIGHT of DRAMA
SHORTS Festival, Milano

– 2021 Reels International Short Film Festival Aurangabad, Maharashtra, INDIA –
2020 Proyecto: ARXIPÈLAG, Homenatge a DONES CINEASTES – Mostra Films de Dones
ZUMZEIG Cinema, Barcelona- 2020

“In Solidarity – Protest Films in a Time of Crisis” The Filmmakers Cooperative
NYC
, ONLINE
Vimeo Program 1 – 2020 COVIDeo. REFLEXIONS AUDIOVISUALS EN TEMPS DE TAPAR
BOQUES. FLUX FESTIVAL, Antic Teatre, Barcelona
2o2o
– INTERMEDIACIONES, IV Muestra videoarte y video experimental Medillín,
Colombía – 2020 – DOBRA, Festival Interanacional de Cine Experimental, MAM,
Rio de Janeiro, Brasil
– 2020
NEW
YEAR NEW WORK sreening The Filmmakers Cooperative NYC –
2019 DOBRA Festival de Cinema Experimental, MAM,
Rio de Janeiro, Brazil – 2019 SYNESTHESIA Gallery, Individual Screening NYC –
2019 WVSFF West Virginia Mountaineer Short Film Festival, USA – 2019 AXW
Another eXperiment by Women Film Fest Screening “Entitled” in Anthology Film
Archives, NYC- 2019 Festival Oodaaq, IMAGES NOMADES & POÉTIQUES,
Saint-Malo, Rennes, France –
2019 FUSION OF HORIZONS: Daniel Barnett &
Rrose Present Screening, FLUX Club (FLUX Festival) l’Antic Teatre, Barcelona
2018 DOBRA Festival Internacional de CINE
EXPERIMENTAL, Cinemateca Museu, Rio de Janeiro, Brasil – 2018 LES INATTENDUS
11 Festival de films (très) Indépendedants.
Ville de LYON,
France
– MOMENTUM II, Festival FONLAD Centro Cultural Convento São Francisco,
COIMBRA, PORTUGAL2018 AXW, ANOTHER EXPERIMENT BY WOMEN FILM FESTIVAL, New
Filmmakers NY Anthology Film Archives NYC – 2018 aDifferent Festival / aCinema
// Program Installations Indépendedants / Milwaukee, Wisconsin, Usa – 2018, NEW
YEAR NEW WORK sreening The Filmmakers Cooperative NYC.
Co-curated Mary Billyou
Carolina Mandia & Courtney Muller –
2018 FESTIVAL IMAGES CONTRE
NATURE, Marsella, Francia – 2018 Politik Bakis / Political Eye – VIDEO ART LIST
Izmir Mimarlik Merkezi / Mimarlar Odasi Izmir Subesi Esmirna – TURQUIA – 2017
Selección l’Alternativa Hall, Festival de Cienma Independent de Barcelona,
CCCB, Barcelona
-2017 Selección l’Alternativa Hall,
Festival de Cienma Independent de Barcelona,
CCCB, Barcelona – 2017 Woman
Body Selfie Experiment
(Text introduction of the show & video) WEB ART
CENTER and FONLAD FESTIVAL, Portugal – 2017 -STRANGLOSCOPE EXPERIMENTAL FILM,
AUDIO & PERFORMANCE INTERNATIONAL FESTIVAL Programa AXWFF (USA) Curadoria
de Lili white – 2017 “Projecte Arxipèlag, homenatge col·lectiu a les
cineastes” Mostra Internacional Films de Dones, La Bonne, Barcelona –
2017 DOBRA Festival Internacional de CINE EXPERIMENTAL,
Cinemateca Museu de Arte Moderna MAM/RJ Rio de Janeiro, Brasil
– 2017 ESPACIO ENTER Festival
Internacional Creatividad, Innovación y Cultura Digital, TEA, Canarias, España
-Canarias – 2017 Progr.
MERGE TO INFINITY, Curated by Lili White , AXW Anothe
Experiment by Women Film Festival, New Filmmakers NY Anthology Film Archives
NYC – 2017 Progr. REPLAY FROM GREENPOINT, Curated by Lili White, AXW Anothe
Experiment by Women Film Festival, New Filmmakers NY Anthology Film Archives
NYC
2017 AXW Another Experiment by Women Film Festival, Curated by Lili White, New
Filmmakers NY Anthology Film Archives, NYC –
2017 GREENPOINT FILM FESTIVAL
Brooklyn, NYC –
2017
Festival Images Contre Nature, Marseille, France – 2017 CRATER_LAB, Dones que
donen llum a l’ombra, Barcelona – 2017 Ephesus Video Art Program Screening /
Andana, Turquia – 2017 Ephesus Video Art Program / Efes Video Sanatı Program,
Büyük Efes Sanat Gallery, Izmir, Turquia – 2017 aDifferent festival Program 1
// Incarnations:A Series of Beginnings,  Miwaukee,  Wisconsin, l United
States – NEW YEAR, NEW WORKS 2017 The Film-Makers’ Cooperative screening of
work recently put into distribution with 75 Park Ave South, New York, NY – FLUX
2016- 2017 Festival Vídeo de Autor, Sesión Monogràfica RROSE PRESENT ,
producción Autorretrato “TEXTures d’un camí” + Texto crítico YVES
MICHAUDFLUX, ARTS SANTA MÒNICA, Barcelona – 2016 ESPACIO ENTER, Festival
International Creatividad, Innovación y Cultura Digital TEA, Espacio de las
Artes, Tenerife, Canarias – 2016 TIME IS LOVE 9 [Show 6] International video
art program, DIGITAL MARRAKECH 5, Marrakech, Morocco – 2016 Efes Video Programı
| Ephesus Video Art Program Pera Müzesi-Museum, Estambul, Turquía – 2016 EJECT
V FESTIVAL international DE VIDEO PERFORMANCE de la CIUDAD DE MEXICO – 2016
VIDEOFEST, Biennal Internacional de Vídeo y Cine Contemporáneo Biennal Baja
California, México – 2016 Festival INSTANTS VIDÉO Numériques et Poétiques
Marseilla, France – 2016 NODOCCS, II Festival Video Arte, Centro de Arte el
Hatillo, Caracas, Venezuela – 2016 Program I “REFUGEE!”
Film
Collection, curator Wilfried Agricola De Cologne Festival x-24 @ Gainsborough /
England, UK – 2016 FESTIVAL MIDEN 2016, Program BECKETT ME curated by Gioula
Papadopoulou Kalamata, GREECE – 2016 TIME IS LOVE 9 [Show 5] International
video art program in SPECTRUM FESTIVAL, Villach, AUSTRIA – IMAGES CONTRE
NATURE, Program SENSE 2016 P’SILO Assossiation, Marseille, France – 2016 TIME
IS LOVE 9 [Show 4] International video art, MUR NOMADE Gallery HON KONG, CHINA
– 2016 VIDEOsPAIN Itinerancias Transvisuales, CCEM – Centro Cultural de España
en México – 2016 LOOP Festival Exhibition Galeria H2O HFM#22 Barcelona – 2016
ZUMZEIG Cinema, Barcelona, colaboración Galeria H2O proyección cortos – ADAF
2016 Athens Digital Arts Festival – 2016 VIDEOsPAIN TRANSVISUAL CROSSINGS,
Atenas, Grecia – 2016 CINEAUTOPSIA| Bogotá Experimental Film Festival Bogotá,
Colombia – 2016 EPHESUS STREET VIDEO ART SCREENING International Video Art
Screening in Selcuk, Turkey, 2015 STRANGLOSCOPE, OND GENDER Experimental
Audio, Film/Video FEMININE BEY Performance Festival, BRASIL – 2016 TIME IS
LOVE 9 [Show 3] International video art GALERIE DE LA VOÛTE, Paris, Francia –
20116 CARTOGRAFÍAS CORPORALES, Festival EJECT Curaduría: Monserrat Maruri y
Tayra Araujo. CENTRO DE CULTURA DIGITAL Ciudad de México – 2016 FLUX CLUB,
Organiza HABITUAL VIDEO TEAM a l’ANTIC TEATRE; Barcelona – 2016 TIME IS
LOVE 9 [Show 2] International video art program LIST I LJOSI LIGHT FESTIVAL,
ICELAND – 2016 ZUMZEIG Cinema, Barcelona, colaboración Galeria H2O proyección
cortos – 2016 NEW YEAR, NEW WORKS 2016 screening The Film-Makers’ Cooperative
NYC – TIME IS LOVE International video art program PLATEAU GALLERY – BERLIN –
2016 COLOGNE OFF Program “Never More!
Hiroshima-Fukushima” & “REFUGEE!”- Cec INDIA 2016
– 2016 MADATAC Muestra de Arte Audiovisual Digital y Tecnologías
Contemporáneas, MADRID – 2015 STREAMING Festival Video Art, Nederland, 2015
FLUX Festival Vídeo de Autor –
ARTS
SANTA MÒNICA, Barcelona – 2015 AXW , ANOTHER EXPERIMENT NYC by WOMEN FILM
FESTIVAL- POLITICAL UNREST curated by LILI WHITE , Courthouse Theater @
Anthology Film Archives, NYC, EEUU – 2015 VIDEOsPAIN, Itinerant Spanish Video
Art Program (AECID) Centro Cultural España LIMA, Peru – 2015 CINE
TORO Festival Internacional de Experimentación COLOMBIA – 2015
NODOCCS Muestra Internacional Videoarte, Caracas, VENEZUELA – 2015 MAGMART
International Videoart Festival, ITALIA – AXW , ANOTHER EXPERIMENT by
WOMEN FILM FESTIVAL, NYC, EEUU – 2015 VIDEOFOCUS, Stigmart10 Videobiennale
videoartists and independent filmmakers 2015 – 2015 II Festival Internacional
de Video y Film Experimental “Proceso de Error” , VALPARAISO, CHILE – ESPACIO
ENTER, International Festival of Creativity, Innovation & Digital Culture,
Canarias, Spain, FIVA, 2014 Festival Internacional de Videoarte de Buenos
Aires, Argentina – MINIATURAS Festival, Sevilla, 2014 – INTERNATIONAL FILM
POETRY FESTIVAL + the Institute [for Experimental Arts] Athens GREECE, 2014 –
VIDEOFEST 2014, BIENAL INTERNACIONAL VÍDEO Y CINE CONTEMPORÁNEO Baja California,
México, 2014 – ARKIPEL International Documentary & Experimental FILM
Festival Jakarta, Indonesia (Septiembre) 2014 – “IDENTITAT NÒMADA” monografic
screening H2O Gallery , Barcelona 2014 – RIA, CologneOFF, in The Academy of
Experimental Arts, INDIA, 2014 – FONLAD, Festival for digital arts, Portugal
2014 – LOOP The Moving Image City Festival, Gallery H2O Barcelona, 2014 –
FONLAD, Festival for digital arts, 2014 – FLUX, Festival Video de Autor.
Individual
presentation in Antic Teatre, Barcelona 2014 – INTERNATIONAL FILM POETRY
FESTIVAL (Greece) 2013; – Finalist “Parallel dimensions” of “Grand Geyser” in
H2O gallery, Barcelona, 2013 – MADATAC, Festival of Contemporary Audiovisual
& New Media Art, MADRID, 2013, 2012 – BANG, Videoart of Barcelona, 2013 –
VIDEOLOOKING, audiovisual & Live Performance, Barcelona, 2012 – CINETORO,
Experimental Film, Colombia, 2012, 2013 – FIVA, Videoart, Buenos Aires, 2012 –
Cologne OFF, Film Festival, Ex Teresa Arte Actual Museum, Mexico, D.F. 2012 –
FIVAC Festival of Videoart in Camagüey, CUBA, 2011, 2010, 2009 – ESPACIOENTER
Festival of Experimental Image, Spain, 2012, 2011, 2010, 2009 – EJECT, Festival
of Videoperformance, México D.F., 2012, 2010 – LOOP Video Art Festival of
Barcelona, 2005.


 

Rrose Present
rroserpresent@gmail.com

http://www.rroserpresent.eu
https://vimeo.com/rroserpresent

https://www.facebook.com/rroserpresent
Instagram
@rrosepresent

+34 646886942

 

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies