Del dilluns 8 de març fins al divendres 2 d’abril de 2021
Carrer de Sant Pere, 46, primera planta
«Un Coup de Dés jamais n’abolira le Hasard» és un poema de Stéphane Mallarmé publicat el 1897.
Escrit en vers lliure, és un dels primers poemes tipogràfics de la literatura occidental contemporànea.

Retrat de Mallarmé per Edouard Manet

Stéphane Mallarmé ocupa un lloc especial com a peça clau de les discussions que es troben al centre de la teoria moderna de la poesia. La seva obra va representar una influència significativa sobre autors que posteriorment van fer de l’escriptura una disciplina plàstica en destacar el sentit material de le paraules, les quals adquiririen un significat particular a partir de la seva distribució en el paper. En aquest sentit l’obra i concretament el poema “Un coup de Des jamais n’abolirà le Hassard” d’Stéphane Mallarmé es troben a l’origen de noves pràctiques en l’art, des de les primeres avantguardes artístiques del segle XX fins a l’actual art contemporani.

“Un coup de Dés jamais n’abolira le Hasard” va ser publicat per primera vegada a la revista Cosmopolis, al seu número 3 de març de 1897. Aquesta composició va ser restaurada per Michel Pierson¬Ptyx el 2002 a partir de les fotografies de les proves conservades en la Bibliothèque Nationales de France. Aquesta versió —l’original en francès que inclou totes les pàgines del poema— és la que es presenta gràcies a la generositat dels seus autors i a la dels propietaris dels drets de publicació.

L’exposició “Un coup de Des jamais n’abolirà le Hassard” forma part dels projectes que, impulsats pel Laboratori Creatiu, fan públics treballs que relacionen les arts plàstiques amb les creacions literàries.

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies