«Extraterrestres entre nosaltres: implicacions filosòfiques de la vida més enllà de la Terra»

El problema no és si hi ha vida extraterrestre, sinó —en cas afirmatiu— què en fem. Per més sorprenent que pugui semblar, els filòsofs s’han ocupat d’aquesta qüestió des de fa segles, i actualment hi ha protocols ètics per a alienígenes discutits per les Nacions Unides. Però, de fet, per començar, és una bona idea buscar vida més enllà?

 

«Monstres còsmics i terrenals: filosofia de l’horror»

El futur fa por? Què pot dir-ne, de l’horror, la filosofia? Quins elements filosòfics podem treure de la literatura d’horror? Amb el guiatge d’autors clàssics del gènere, com ara H. P. Lovecraft, ens endinsarem en l’obra de filòsofs contemporanis com Mark Fisher, Graham Harman i Eugene Thacker, i farem un recorregut que ens durà des de l’horror terrenal i l’angoixa del capitalisme fins a l’horror còsmic.

 

Max Pérez (Figueres, 1993). Graduat en Filosofia per la Universitat de Girona.

L’any 2016 publica el seu treball de final de grau: Les onades del mar de la història. Cinc mirades a la Matemàtica de la Història d’Alexandre Deulofeu (Brau edicions) i estudia el màster professorat en secundària a la Universitat de Barcelona. Al mateix moment comença a treballar en l’estudi i edició dels manuscrits inèdits de la Fundació de Francesc Pujols de Martorell. L’any 2018 publica, juntament amb Alba Padrós, la primera obra inèdita de Francesc Pujols: Pròleg de la Matemàtica de la Història d’Alexandre Deulofeu (Edicions Cal·lígraf). Al mateix any, cursa el màster en Diversitat Religiosa per la Universitat de Girona. L’any 2019 comença a seva tesi doctoral La filosofia en la construcció nacional de Catalunya a la Universitat de Girona com a investigador contractat per la Càtedra Ferrater Mora de pensament contemporani. Recentment ha publicat, juntament amb Alba Padrós, els llibres Una introducció necessària al pensament de Francesc Pujols (Andana Edicions, 2019) i La meva carn que tu encenies. Memòries sentimentals de Francesc Pujols (Fonoll, 2021).

 

Alba Padrós (Barcelona, 1993). Graduada en Filosofia per la Universitat de Girona.

Graduada en Filosofia i màster en Recerca en Humanitats per la Universitat de Girona. L’any 2018 publica, juntament amb Max Pérez, la primera obra inèdita de Francesc Pujols: Pròleg de la Matemàtica de la Història d’Alexandre Deulofeu (Edicions Cal·lígraf). Recentment ha publicat, juntament amb Max Pérez, els llibres Una introducció necessària al pensament de Francesc Pujols (Andana Edicions, 2019) i La meva carn que tu encenies. Memòries sentimentals de Francesc Pujols (Fonoll, 2021). El 2021 va traduir El suport mutu. Un factor d’evolució de Piotr A. Kropotkin (Virus).

 

Matrícula per a les dues sessions

Persones associades a AAiJM: 16€

Persones no associades: 20€

Inscripcions fins el 17 de desembre de 2023

Informació: literatura.aajm@gmail.com

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies