• La riquesa d’estils marca una programació heterogenia i diversa amb 13 concerts a la Nova Jazz Cava.

L’assortit musical del mes de novembre pren diverses formes i abraça projectes que passen pel flamenco-jazz, el piano blues, el jazz vocal, el groove, el soul o el swing ballable.

En destaquem l’eclecticisme sonor de la banda del trombonista nord-americà Luis Bonilla, Exploding Pig, que irradia un so desafiant que combina Jazz, hip-hop i soul amb elements de la psicodèlia. Aquesta actuació s’emmarca en l’aniversari dels 30 anys de la Nova Jazz Cava i està assenyalat com a concert Top 4 en el compte enrera fins la data commemorativa.

Sobresurt la proposta de Jazz peninsular a tres bandes, la dels líders indiscutibles Abe RábadePablo Martín Caminero i Gonzalo Del Val. Pianista, contrabaixista i bateria mostren la vàlua i el talent amb un repertori de gèneres i camins musicals marcats per la constant interactivitat i experimentació desenfadada.

El Jazz vocal de Sylvia Howard & Toni Solà Quartet, el swing ballable de Vero Sala and The Swingin’ Combo i David Giorcelli Trio feat. Pol Padrós, un dels màxims exponents del Piano Blues, completen la gamma jazzística del mes de novembre.

 

Tributs, commemoracions i retrobaments a la Nova Jazz Cava

Aquest 2023 es commemora el centenari del naixement d’un dels pianistes i compositors més importants de la historia del jazz, Elmo Sylvester Hope, músic que va formar part del desenvolupament del piano bebop juntament amb Bud Powell i Thelonious Monk. El bateria rubinenc Enrique Heredia rescata una part del llegat de composicions amb el projecte, Elmo Hope Centennary Quintet, amb l’objectiu de donar a conèixer l’obra del prodigiós pianista nord-americà.

El 23 de maig de 1973, el promotor musical Víctor Jou s’aventurava a obrir la sala Zeleste, un trampolí per a tota una generació de músics i el punt de partida de la música laietana. Per commemorar dita efemèride, Nucli trio, format per el guitarrista Guillem Plana, el contrabaixista Aleix Forts i el baterista David Viñolas, amb la coproducció del crític i historiador musical Àlex Gómez-Font i amb la finalitat de divulgar i rescatar repertori laietà, convidant músics que la van viure en primera persona com Jordi Soley i Miquel Àngel Lizandra.

Nit de retrobament especial al mateix escenari que els va veure néixer l’any 2016. The Soul Beams torna, després de 5 anys d’inactivitat, a la Nova Jazz Cava per rememorar l’essència d’aquella engrescadora formacio d’estil neo-soul, que combinava joventut i experiència, formada principalment per músics terrassencs. Han anunciat el retorn per una nit. En principi…

 

5 dijous de Jam Sessions

El punt de reunió musical entre els joves talents se situa cada dijous a la Nova Jazz Cava. La creativitat i la improvisació es van evidents a l’escenari emblema del Jazz a Terrassa. El projecte de la cantant i compositora barcelonina Uxue i el trio Merseguer · Galceran · Viñolas obren les primeres Jam Session del mes.

La freqüent col·laboració amb el Taller de Músics – ESEM permet a Marina Garrido Quartet obrir una nova Jam Session. Amanida Contemporània i Estela Julia Quartet rematen les cinc sessions de novembre.

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies