El proper dimarts 20 de juliol se celebrarà al Jutjat de 1a Instància de Terrassa el judici per la demanda interposada pels propietaris de l’edifici que ocupa Amics de les Arts i Joventuts Musicals des del 1933, al carrer del Teatre, 2.

Amb la seva demanda, la família Onandia, propietària de l’immoble de la cantonada Teatre / Sant Pere, vol invalidar el contracte de lloguer vigent dels locals que ocupa l’entitat. Un contracte signat el 1985 per un període de 25 anys i que conté una clàusula que contempla la possibilitat de renovar-lo per 25 anys més, la validesa de la qual ara, en el moment de la renovació, és qüestionada pels propietaris.

“Se’ns ha exigit que renunciem al contracte actual i que acceptem un nou lloguer que multiplica quasi per quatre el que paguem actualment”, explica la presidenta de l’entitat, Adela Farré. “Creiem que és un proposta injusta i abusiva. L’entitat ha complert escrupulosament el contracte i ha tingut cura de l’edifici davant la passivitat d’uns propietaris que no han fet les inversions de conservació que haguessin estat necessàries. Nosaltres exigim que els propietaris respectin allò que es va pactar i ens renovin el contracte per 25 anys més, tal com aquest estableix. I confiem plenament que la justícia ens donarà la raó.”

Amics de les Arts i Joventuts Musicals va tenir la seva primera seu en l’estudi del pintor Isidre Òdena, al carrer Sant Pere, i es va traslladar al seu actual estatge el 1933, sota la presidència de Salvador Salvatella. El cafè dels Amics, espai social de l’entitat, i la seva tertúlia han estat un punt de referència de la vida cultural de Terrassa. L’entitat compta també amb una Sala d’Exposicions i diverses oficines i aules, per dur a terme les seves activitats.

El Saló d’Actes, al qual s’accedeix també des del carrer del Teatre, queda fora del litigi, perquè és propietat de l’entitat, que compta també amb la primera planta de l’antic Cercle Egarenc (amb entrada per c/ Sant Pere, 46), en virtut d’un conveni de cessió subscrit amb l’Ajuntament, que n’és el propietari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies