La magistrada titular del Jutjat de Primera Instància núm. 2 de Terrassa, Mònica Boticario, ha dictat sentència desestimant la demanda presentada pels propietaris dels locals que ocupa Amics per tal de considerar nul el contracte cercavilade lloguer vigent.

La sentència, donada a conèixer a les parts ahir 2 de setembre, desestima totalment els dos arguments presentats per els propietaris per demanar la nul·litat del contracte de lloguer que té Amics de les Arts i Joventuts Musicals dels seus locals del carrer del Teatre 2, que es va signar el 20 de juny de 1985 per un període de 25 anys.

D’una banda, els propietaris (la família Onandia) arguïen que l’explotació del cafè-bar de l’entitat per part d’un professional de l’hosteleria era un subarrendament no autoritzat que vulnerava la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU). La sentència assenyala, en canvi, que sent el llogater una associació sense ànim de lucre (Amics), el contracte de lloguer no es regeix per la LAU sinó pel Codi Civil, i aquest només considera ilegals els subarrendaments si estan prohibits explícitament en els contractes, i no és aquest el cas.

De l’altra banda, els Onandia demanaven que es considerés nul·la la clàusula de renovació del contracte, que estableix que aquest es renovarà per períodes de 25 anys a sol·lictud del llogater (Amics). La sentència assenyala que la clàusula és molt clara en el seu redactat i fa evident la lliure voluntat de la propietat en el moment de la signatura de permetre la continuïtat de l’entitat en els seus estatges.

El contracte en discusió, que vencia el passat 20 de juny, va ser signat per Ramon i Miquel Àngel Onandia i per la seva mare, Paquita Pont Ventayol. La propietat dels locals del carrer del Teatre està actualment en mans de la societat Promociones Inmobiliarias La Mola, formada per Ramon Onandia Pont, els seus fills i els hereus de Miquel Angel Onandia (mort ja fa uns anys, igual que la seva mare). Contra la sentència dictada ahir es pot interposar recurs d’apel·lació davant l’Audiència Provincial, el que fa preveure als responsables dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals que les accions en defensa dels estatges de l’entitat hagin de tenir continuïtat en els propers mesos.

Més d’un miler de persones (l’enitat té 550 socis) han signat el manifest que Amics de les Arts i Joventuts Musicals va fer públic el passat febrer en defensa de la seva continuïtat en els actuals estatges, que ocupa des de l’any 1933.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies