El Festival Jazz Terrassa, que organitza el Club de Jazz d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, arriba aquest any a la seva 30a edició amb un cartell que aplega 30 concerts en directe, que s’estendran des del 16 de març fins al 3 d’abril.

Mantenint el seu format ja habitual, que l’ha convertit en punt de referència dels festivals i considerat estratègic per la política musical endegada pel govern català, l’activitat prevista d’enguany combina els concerts de club amb epicentre a la Nova Jazz Cava, que acollirà les propostes internacionals i nacionals més rellevants, amb les matinals celebrades a les places Vella i Catalunya. Per altre banda, el Parc de Vallparadís tornarà a acollir el Pícnic·Jazz (27 de març), una jornada cultural i de convivència exemplar. Per tercer any consecutiu també es manté l’organització d’un concert —enguany amb el projecte Four Others: Saxophones on Holiday— al Teatre Principal de Sabadell amb la voluntat de vincular culturalment les dues capitals del Vallès Occidental.

Entre els artistes que participaran en aquest edició del festival, sobresurten Kurt Elling (considerat el millor vocalista del moment, el músic de Chicago presenta nou àlbum The Gate i el festival en serà la primera mostra europea), el jove músic de  Nova Orleans Trombone Shorty (que arriba a Terrassa amb nou treball i amb una actuació que promet ser una de les sessions més electritzants del cartell d’aquesta edició), el pianista d’origen indi Vijay Yyer (que presentarà el seu darrer álbum Solo) i el també pianista Kenny Barron, que serà sens dubte un dels plats forts del programa internacional.El tret de sortida del Festival, a la Nova Jazz Cava el proper dimecres 16 de març, correrà a càrrec del grup local JazzSpirit amb Josep M. Farràs, però el dissabte anterior (12 de març) hi haurà uan benvinguda popular al certamen amb un cercavila pels carrers del centre de la ciutat amb la BCN Hot Street Parade. A partir del 17 de març altres artistes de renom com a Tom Harrell, Oliver Lake, Ambrose Akinsmure, Kenny Neal, Dwayne Dopsie, Nasheet Waits i Dave Douglas conformaran un ric i variat cartell que mostra les diferents estètiques del gènere.

El Festival ofereix també un gran nombre d’activitats (cinema, exposicions, conferències…) amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat.

Tota la informació sobre el programa i venda d’entrades anticipades a www.jazzterrassa.org

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies