El president de Minyons de Terrassa, Pep Forn, la presidenta d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, Adela Farré, i Joan Carles Estudillo, del Laboratori Creatiu dels Amics, han presentat el Cicle d’art i castells 6 de nou, que portarà sis artistes contemporanis terrassencs a crear sobre la vida castellera.

Entre gener i juny de 2012, la sala d’exposicions de la seu de Minyons de Terrassa al carrer del Teatre mostrarà l’obra que sis artistes contemporanis terrassencs crearan a l’entorn del món dels castells i de la colla dels Minyons. En concret, les sis propostes són:

  • ESPAI MINYONS: zona de càrrega i descàrrega, poesia visual d’Àlex Monfort, sobre el tema paraula i castells (13 gener – 8 febrer)
  • L’art d’encaixar, patchwork contemporani de Carme Torras, sobre l’arquitectura de l’encaix (10 febrer – 7 març)
  • Estabilitat – In estabilitat, escultures d’Anna Güell, també sobre l’arquitectura de l’encaix (9 – 28 març)
  • Vincles, fotografies de Teresa Llordés, sobre la diversitat generacional (13 abril – 2 maig)
  • Filigranes, gravats de Laia Martí, sobre l’arquitectura de l’efímer (4 – 23 maig), i
  • Tensió harmònica, joies i fotografies d’Estela Ruiz i Albert Salamé, sobre l’estètica de l’equilibri de forces (25 maig – 21 juny)

En la presentació, Pep Forn va explicar que la idea de promoure la col·laboració entre entitats va començar a impulsar-se fa més d’un any enrera en una reunió entre diverses associacions del centre. La proposta del cicle 6 de nou es va començar a treballar fa uns mesos, quan Minyons va proposar a Amics de les Arts que participés en la dinamització de l’espai d’exposicions de l’agrupació castellera. El Laboratori Creatiu dels Amics va assumir el repte convidant a diversos artistes terrassencs que reflexionessin artísticament sobre el fet casteller. “El punt de confluència són els valors”, ha assenyalat la presidenta d’Amics de les Arts. “Uns valors que el món casteller aporta com una experiència vivencial i sobre els que l’artista reflexiona i que utilitza com a base de la seva creació”.

L’objectiu que s’ha plantejat el Laboratori és que els artistes i els membres de la colla convisquin i que hi hagi un procés de reació col·lectiva.

Per més informació, descarregat el dossier complet del cicle.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies