L’Assemblea de socis i sòcies d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, en la seva reunió del dia 30-1-12, va denunciar l’actuació dels copropietaris de l’immoble de la nostra seu social, que han destruït la pintura de la nostra façana (obra col·lectiva dissenyada per Pere Alavedra, el 1998). L’Entitat exigeix, mitjançant una carta oberta a la ciutat i totes les accions de pressió que pugui dur a terme, la restitució completa de l’obra d’art destruïda. Llegeix la carta i envia’ns el teu suport!!

El passat 26 de gener, en unes poques hores, els pintors contractats per Promociones Inmobiliarias La Mola —empresa de la família Onandia—van destruir la pintura projectada per Pere Alavedra i executada col·lectivament per un grup de socis i sòcies d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals, el 1998, sobre la façana de la seu social de l’entitat, al carrer del Teatre número 2. Les al·legories a la poesia, la música i les arts plàstiques que composaven aquesta obra artística col•lectiva resumien els trets d’identitat de l’entitat; i, el que encara és més important, l’obra s’havia convertit en un patrimoni col•lectiu, en un símbol característic del centre de la nostra ciutat que ens pertanyia a tots els ciutadans.

Malgrat això i amb total desconsideració al seu valor artístic i simbòlic i sense previ avís, es va procedir a destruir la pintura el mateix dia que s’havia concertat una reunió per parlar del tema entre els copropietaris i ‘’arquitecte responsable de les obres que s’estan realitzant a l’immoble de Teatre 2. I la manca de sensibilitat no es pot excusar en el desconeixement, perquè la realització de l’obra, el 1998, va comptar amb l’aprovació explícita dels copropietaris i perquè Promociones Inmobiliarias La Mola coneixia la inquietud d’Amics de les Arts per l’estat i el futur de la façana, que se li havia expressat a través de correus electrònics i converses telefòniques.

Davant d’aquesta actuació, els socis i sòcies d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals volem denunciar públicament aquest espoli d’una obra artística de la ciutat, i demanem a totes les entitats i persones de Terrassa que se sumin a nosaltres per reclamar la restitució de l’obra als responsables de la seva destrucció.

Fem sentir la nostra veu per exigir: ‘Torneu-nos la pintura que ens heu pres!’

 

Junta Directiva i Assemblea de socis i sòcies d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals

 

Si vols donar el teu suport a la campanya per a la recuperació de la façana, envia un correu a info@amicsdelesarts-jjmm.cat indicant el teu nom i DNI

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies