Aquesta setmana s’han inaugurat dues exposicions de l’artista Albert Novellon. La primera, dijous, al Centre Cultural, Pintura i escultura en el sender de l’utopia, recull obres de les dues primeres dècades del segle XXI. A Alquimia s’hi exposa Novellon íntim.

L’exposició del Centre Cultural és una mostra de pintures i escultures realitzades des del 2000 fins a l’actualitat i es podrà visitar fins el 9 de juny.

Les pintures són de predomini de tècnica mixta sobre tela i sobre arpillera al servei d’una temàtica gairebé monogràfica: l’espai, l’utopia. Pel què fa a l’escultura són peces realitzades amb materials diversos, des de l’humil conglomerat de l’entorn del massís de Sant Llorenç trobades fins al marbre, pedra calcària, granit, alabastre, fusta, de vagades també trobades fortuïtament i amb un important component geomètric en constant contraposició amb la matèria en cada una de les obres.

Aquest component geomètric es fonamenta ocasionalment amb la proporció àuria designada habitualment per la lletra (fi) en honor a Fídies, escultor i arquitecte grec. En altres obres, el component geomètric és el joc amb els poliedres platònics que tenen un lloc rellevant en la història del pensament grec, àrab i del Renaixement. Plató en el Timeu associa a cadascun d’ells els elements fonamentals d’Heràclit, així el foc es representa pel Tetràedre, la terra per l’Hexàedre, l’aire per l’Octàedre i l’aigua per l’Icosàedre mentre pensa que el Dodecàedre és la forma de l’univers i “el molt noble entre tots els poliedres”.

El procés creador neix de la perfecta harmonia entre la capacitat analítica, la puixança de la intuïció i l’habilitat manual.

Venècia evocada

Per la seva banda, l’exposició inaugurada dissabte a Alquimia, sota el títol Novellon íntim, aplega bàsicament pintures, la majoria de les quals s’inspira en la fascinació que el pintor sent per la ciutat de Venècia. Imatges a penes evocades amb un tractament pictòric de gran subtilesa. Façanes i elements arquitectònics que emergeixen com les ombres d’un record llunyà sota les textures laboriosament treballades ens traslladen com en un somni a la ciutat dels canals, mentre els fascinadors interiors de les velles mansions ens conviden al recolliment íntim que suggereix el títol.

Aquesta mostra es podrà visitar fins el 18 de maig.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies