• El primer premi, consistent en 16.000 euros com a retribució d’una gira de 4 concerts per tot Catalunya​, serà repartit entre els dos guanyadors.
  • El Trio Lorca i el Trio Kaukokaipuu han rebut el segon premi ex aequo.

Kebyart Ensemble, a la final del concurs

Dels quatre finalistes de la 12a edició del Premi de Música de Cambra Montserrat ​ Alavedra, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX i coorganitzat amb Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, Trio Camilli i Kebyart Ensamble​, han guanyat el primer premi ex aequo; i Trio Lorca i Trio Kaukokaipuu​, han rebut el segon premi ex aequo.

Aquest premi biennal, forma part del Premi BBVA de Música que compta amb dues modalitats, Premi al Talent Individual​, que té com a objectiu potenciar la formació musical dels joves músics i estudiants i ajudar-los en la seva projecció professional i que es convoca anualment, i el Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra​, que històricament l’obra social de Caixa Terrassa havia convocat en 11 edicions, i enguany s’ha recuperat adaptant-lo als nous temps.

El Premi està coorganitzat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, BBVA CX i Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, i compta amb la col·laboració de la Fundació Antiga Caixa Terrassa, el Centre Cultural Terrassa, el Conservatori de Terrassa, l’Ajuntament de Terrassa, l’Esmuc i Joventuts Musicals de Catalunya.

Els guanyadors del primer premi, Trio Camilli i Kebyart Ensamble, rebran de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, 16.000 euros, a repartir entre els dos, com a retribució d’una gira de 4 concerts que se celebraran a diferents poblacions de Catalunya. Els guardonats amb el segon premi, Trio Lorca i Trio Kaukokaipuu,​ obtindran una gira de 2 concerts cada grup, retribuïts per Joventuts Musicals de Catalunya que formaran part de la Xarxa de Músiques, segons els honoraris vigents. Per ambdós premis​, l’Escola Superior de Catalunya (ESMUC) ofereix un curs de formació: Pack de Promoció i Gestió a l’Esmuc.

Les formacions:

Trio Camilli: Viktor Stenhjem, violí; Oscar Alabau Fernández, violoncel; i Jean-Sélim Abdelmoula, piano

Kebyart Ensamble: Pere Méndez Marsal, saxo soprano; Víctor Serra Noguera, saxo; alt Robert Seara Mora, saxo tenor; i Daniel Miguel Guerrero, saxo baríton

Trio Lorca: Elena Rey Rodriguez, violí; Erica Lauren Wise, violoncel; i Noelia Fernández Rodiles, piano

Trio Kaukokaipuu: Pau Rodríguez Ruiz, clarinet; Marina Vidal Valle, violoncel; i Ester Lecha Jover, piano

Les proves es van realitzar al Conservatori de Música de Terrassa, el 23 i 24 de setembre de 2016 ​(eliminatòries i semifinal), i al Centre Cultural Terrassa, el 25 de setembre ​(final).

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies