• La sensibilitat del pianista italià Fabio Giachino protagonista del concert Top3 del 30 aniversari de la Nova Jazz Cava.
  • El Formatjazz 2023 proposa l’actuació de Namina Trio amb una degustació de formatges artesans.
  • Els veterans Afro Blue tanquen etapa amb el concert de comiat dels 25 anys de trajectòria.

Ens atansem al final de l’any i com a preludi del Jazz Especial Nadal hem preparat una estimulant programació que abarca les tres primeres setmanes de desembre.

D’entrada, coneixerem d’aprop al pianista i compositor Fabio Giachino amb la col·laboració inestimable del contrabaixista Manel Fortià i de la bateria Abril Saurí“Tribe Tales” celebra la trobada entre les cultures musicals d’Itàlia i Espanya que transporten al públic cap una captivadora odissea sonora.

La proposta de Giachino s’emmarca dins dels concerts del 30 aniversari de la Nova Jazz Cava. És el TOP 3 d’una sèrie d’actuacions que culminaran el proper mes de febrer, per celebrar l’efemèride.

 

Degustació de formatges amb Namina Trio

La proposta colorista de la cantant catalano-brasilera Natàlia Miró de Nascimento, de nom artístic Namina serà l’atractiu musical del Formatjazz 2023, un singular esdeveniment que convida a degustar diverses varietats de formatges francesos i vins escollits per l’ocasió, amb una actuació en viu.

Acompanyada pel co-fundador i trompetista de La Vella Dixieland, Pep Gol, i el contrabaixista Pep Rius, el trio proposa un viatge que beu de les arrels i les transforma amb una amalgama de diferents tradicions musicals.

 

Una formació inèdita liderada pel bateria Lluís Pérez-Villegas

Acompanyat per la trompetista brasilera Estefane Santos, el músic i compositor balear Lluís Pérez-Villegas proposa un atrevit repertori acompanyat de Camil Arcarazo a la guitarra i Giuseppe Campisi al contrabaix, completen una formació inèdita fins al moment.

Un altre dels concerts destacats és el de la cantant i arreglista Paula Barranco que, acompanyada per joves talents del seu quartet, pretén recuperar, revaloritzar i enaltir la música i la figura de Billie Holiday, rendint tribut a un dels seus àlbums més icònics, All Or Nothing at All (Verve, 1958).

El blues, el funk i el soul de la formació local Against The Blues “Wild Cherris” reuneix sèniors i veterans de dues generacions que sintonitzen a la perfecció. El soul, el funk, el blues i el rock conformen un repertori estilístic amb versions de BB. King, Eric Clapton, Buddy Whittington o Johnny Winter, entre d’altres.

Les Jam Session dels dijous a la Nova Jazz Cava mantenen l’espontaneïtat i el pols de l’actualitat sota la batuta de joves músics emergents. La cantant americana Wilma Ann, el trio de la pianista Ariadna Tubau com a proposta del Taller de Músics ESEM i Juizzy Quartet configuren aquestes primeres Jam Session de desembre.

 

L’Adéu a Afro Blue

Després de més de dues dècades d’un projecte artístic ininterromput, Afro Blue s’aturen. Live at Jamboree (Audiovisuals de Sarrià, 2020) ja va significar la culminació d’una trajectòria artística amb 6 treballs discogràfics i nombroses actuacions.

Estrenats inicialment com a trio, el seu eclecticisme els ha lligat al llarg del seu recorregut, dins del territori del jazz modern, mantenint aquest concepte obert i de fusió amb altres sonoritats. El grup aplega a les seves files reconeguts instrumentistes del panorama jazzístic català. La majoria dels membres fundadors s’han mantingut intactes a la formació. El grup l’integren el pianista i compositor figuerenc Xavier Algans, el saxofonista i clarinetista Xavier Figuerola, el saxofonista Albert Abad, el terrassenc Pepo Domènech al baix i Ricard Grau a la bateria.

Amb aquesta actuació final, la Nova Jazz Cava ha vist Afro Blue en 13 ocasions. L’any 2009 van decidir immortalitzar la seva descàrrega sonora en directe amb un disc gravat a la Nova Jazz Cava de Terrassa, sota el nom de Brut & Nature (Quadrant, 2009).

Aquest lloc utilitza cookies per tal que tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant entenem que acceptes les cookies i la nostra política de cookies.


ACEPTAR
Aviso de cookies